2 maal onderuit tegen NL kampioen

In Teams, Topsport

Deze week stond Silicon Storks de zware uitdaging te wachten om aan te treden tegen de landskampioen, Curaçao Neptunus. Nick Winkel begon namens Silicon Storks op de heuvel tegen Orlando Yntema. Nadat de Haagse ploeg in de 3e inning op een 1-0 achterstand was gekomen, namen zij in de eerste helft van de 4e inning brutaal de leiding door 5 honkslagen te slaan en 4 punten te scoren op het werken van international Yntema. Nick Winkel moest in de tweede helft van de 4e inning het veld verlaten door een handblessure, en de slagploeg van de Rotterdammers begroette nieuwe werper Gijs Timmer met 6 punten. De bullpen van Curaçao Neptunus hield daarna de wedstrijd onder controle, terwijl de slagmensen hun klasse lieten zien door nog eens 6 punten te scoren in het verloop van de wedstrijd, onder andere door een homerun van Gianison Boekhoudt. Dit leidde tot een eindstand van 13-4 in het nadeel van Silicon Storks. Joost van den Bergh en Philipp Brandl sloegen elk twee honkslagen in deze wedstrijd.

Tekst loopt verder onder foto’s. De selectie van wedstrijdfoto’s hieronder zijn van Robert Bos en Erwin Nefs. De foto’s van de twee wedstrijden van Robert vind je hier en hier.

Invalid slider ID or alias.

Ook in de tweede wedstrijd kwam Silicon Storks op voorsprong. Dit maal in de eerste helft van de 1e inning op het werpen van nog een international, Diegomar Markwell. En ook in deze wedstrijd was de voorsprong van korte duur. Curaçao Neptunus antwoordde direct door 7 punten te scoren in de tweede helft van de 1e inning. Tijdens de vier daaropvolgende innings kreeg startende werper José Moreno alleen een homerun tegen van Quintin de Cuba. De slagploeg van Silicon Storks kon alleen in die innings ook niets terug doen. De stand bleef daardoor op 7-2 staan. In de laatste inning ging het echter helemaal mis bij Storks. Een combinatie van vrije lopen en honkslagen zorgen voor 9 punten voor de Rotterdammers. In de laatste Haagse slagbeurt werd er nog een punt gescoord waardoor de eindstand van 17-3 op het scorebord kwam te staan. Quinlan de Windt was namens Silicon Storks de beste slagman met twee honkslagen, terwijl Kendrick Delima twee punten binnensloeg.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was er ontzettend veel regen gevallen. Zoveel dat, ondanks de harde inspanningen van Haagse ploeg, het veld niet bespeelbaar was. De afgelaste wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 19 juni om 19.30 uur in Rotterdam.

De competitie voor Silicon Storks gaat verder met een driekamp tegen het Haarlemse DSS. Donderdag en Zaterdag worden de wedstrijden in Haarlem afgewerkt. Op zondag wordt er om 14.30 uur in Kijkduin gespeeld.

Curacao Neptunus begint woensdag 6 juni aan de European Champions Cup. Dit Europees club kampioenschap wordt gespeeld in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Naast Curacao Neptunus is ook L&D Amsterdam actief op dit toernooi. Het schema is hier te vinden.