Pirates verslaan Aspiranten nipt

 In Jeugd, Teams

Storks Aspiranten 1 (hierboven op archieffoto) maken het Amsterdam Pirates AH1 lastig maar verliezen nipt: 12-11

De wedstrijd van zondag 3 juni in Amsterdam verdiende niet de schoonheidsprijs, maar jongens, wat was het spannend! Pirates had als koploper nog geen punten laten liggen en Storks begon de wedstrijd met een “kom-maar-op-we-hebben-niets-te-verliezen”-mentaliteit. De eindstand van 12-11 laat zien dat er tot het laatst gestreden is om de punten.

De wedstrijd begon een kwartier te laat en kwam traag op gang. Jaimey Pels had het als startende werper voor Pirates moeilijk met het vinden van de smalle zone. Na een lead off single van Reyo kwamen Shaquil, Djordy, Hunter, Maximus, Brent, Kilian en Lucas allemaal met 4-wijd (en één hit by pitch) op de honken. Agressief honklopen resulteerde in 4 runs voordat de derde nul viel.

Aan onze kant worstelde Brent met dezelfde kleine slagzone en ook hij moest meerdere vrije lopen toestaan. Een verre klap van Pels betekende een inside-the-park homerun op het grote veld, met twee man aan boord. Na twee keer drieslag en een nette 5-3 nul van Hunter en Lucas had Pirates de stand rechtgetrokken: 5-4. Ondertussen was er al bijna een uur gespeeld …

Quinny Alvarez Sosa had zijn zaakjes op de heuvel beter op orde en Storks kon in de tweede slagbeurt niet op hem scoren. Na twee snelle nullen door goede acties van Casper op korte stop (line-out en fielder’s choice 6-4 met Maximus) raakten de Pirates de ballen toch een paar keer goed: 10-4.

In de eerste helft van de derde inning begonnen de mannen de ballen van Tristan Veldhoen steeds beter te zien en bracht Storks in totaal 11 man aan slag. Honkslagen van achtereenvolgens Brent, Casper, Shaquil en Sem, afgewisseld met vier vrij lopen brachten Storks terug naar 10-9. Met snelle mannen Shaquil en Sem op het derde en tweede honk stuurde Ricky, die als derdehonkcoach goed in de gaten had dat de Amsterdamse koppies begonnen te hangen, Shaquil naar thuis op een throwback naar de pitcher. Op de onzuivere aangooi naar thuis wist niet alleen Shaquil maar ook Sem te scoren: 10-11. Het was Storks uiteindelijk niet gegeven deze voorsprong vast te houden. Eindstand 12-11.

Kortom: spannende wedstrijd, gedisciplineerd geslagen, agressief gelopen, elkaar goed gesteund – een genot om naar te kijken! Volgende week een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sportclub Neptunus – Honkbal en Softbal vereniging AH1, op ADO, om 11 uur. Toegang gratis.

Wil je Storks Aspiranten blijven volgen? Dat kan via hun eigen Facebook pagina.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search