Storks neemt 1 punt mee naar huis

 In Topsport

Op de donderdagavond heeft een geweldige wedstrijd plaats gevonden. Zeker voor de neutrale toeschouwer. Deze wedstrijd had alles. Spanning, sensatie, homerun, geweldige defensive plays, en twee team die er vol voor gingen.
Nick Winkel begon de wedstrijd op de heuvel voor Silicon Storks. In de 1e inning moest hij al direct een punt toestaan door drie honkslagen op rij met 2 uit, maar in de 2e inning kwam Silicon Storks direct terug. Jurriaan Dijk sloeg een double met twee uit en hij kon scoren op een honkslag van Tyron de Windt en een fout van DSS. Silicon Storks stond na de eerste helft van de 5e inning op een 1-4 achterstand. Imco Rudolph sloeg toen Tyron de Windt over de thuisplaat en in de 6e inning sloeg Aldi Guzman zijn 4e homerun van het seizoen. Hij nam Joost van den Bergh mee over de plaat om de stand 4-4 te maken. Na vijf innings werd Nick Winkel afgelost door José Moreno. Met veel vechtlucht en een goed dubbelspel van Philipp Brandl hield hij DSS in de 6e en 7e inning van scoren af. In de 8e inning kwam hij in de problemen met een loper op 2 en 3 en één uit. Jurrian Koks kwam toen op de heuvel en gooide twee maal drie slag tegen de nummer drie en vier slagman om de stand gelijk te houden.
De Haagse slagploeg had moeite om iets uit te richten op de bullpen van de Haarlemmers, maar Silicon Storks bleef er in geloven. In de 9e inning liet Silicon Storks zich defensief van zijn beste kant zien. Het begon echter niet al te best. De openingsslagman kwam op het honk door een fout en kon opschuiven door een velderskeus. Met het tweede honk bezet er één uit sloeg DSS een hoge bal tussen de eerste honkman, tweede honkman, en rechtsvelder in. Tyron de Windt was dicht bij de bal toen deze viel. Hij maakte een sliding, gooide blind naar thuis en gooide perfect aan om de tweede nul te maken! Met twee uit en een lopen op het tweede honk werd en weer een honkslag geslagen, nu naar het midveld. Tijani Dunlop fieldde de bal en gooide met een streep naar thuis om ook deze loper uit te gooien! Helaas kon Silicon Storks het momentum niet meenemen om het winnende punt te scoren. Na 10 innings was de eindstand 4-4

Off day
Zaterdag was een heel andere wedstrijd. De pitchingstaf van Silicon Storks moest 22 honkslagen toestaan. DSS maakte goed gebruik van het thuisvoordeel, door het keiharde kunstgrasveld optimaal te benutten. Deze 22 honkslagen leidde tot 12 punten. Silicon Storks kon daar zeven honkslagen tegenover zetten, waaronder twee stuks van Aldi Guzman en twee stuks van Tyron de Windt. Dit leverde Silicon Storks 3 punten op wat een eindstand van 12-3 opleverde.

Debuut
Zondag maakte twee spelers hun debuut voor Silicon Storks. Juan Carlos Sulbaran, zie dit bericht, startte de wedstrijd. Dit was de eerste wedstrijd die hij gooide sinde de World Baseball Classic van 2017. In 2017 heeft hij een hardnekkige blessure gehad door een ongeluk en hij is nu weer fit. Hij gooide de eerste twee innings en kreeg daarin één punt tegen terwijl hij één keer drie slag gooide. Aan slag heeft ook de Amerikaan Kris Morris zijn debuut gemaakt. In het verleden heeft hij vier jaar college honkbal gespeeld voor de Michigan State Spartans, een NCAA Division I school in de B1G Ten Conference. Samen met zijn vrouw in hij voor werk naar Den Haag verhuisd. In de 2e inning sloeg hij in zijn eerste slagbeurt direct een honkslag en hij scoorde de gelijkmaker op een bal van Tyron de Windt. Door een fout kon ook Aldi Guzman scoren om Silicon Storks een 2-1 voorsprong te geven. Jurrian Koks nam het pitchen over in de 3e inning. In de eerste twee innings moest Jurrian Koks twee punten (één verdiend) toestaan. De slagploeg kreeg de hele wedstrijd lang weinig lopers op de honken, maar in de 6e inning kon Silicon Storks de 3-3 scoren toen DSS naar de bullpen ging. Drie honkslagen op rij van Aldi Guzman, Philipp Brandl, en weer Tyron de Windt zorgde daarvoor. De rest van de wedstrijd zorgde het gebrek aan honklopers voor een gebrek aan dreiging van de Haagse ploeg. Jurrian Koks hield echter de Haarlemse slagploeg ook goed in bedwang. In de 9e inning gebeurde echter het onfortuinlijke. De negende slagman van DSS kreeg zijn knuppel goed tegen een moeilijke pitch en sloeg de bal over het hek in het midveld. In de laatste slagbeurt kon de Silicon Storks dit niet herstellen. Eindstand 3-4.

Aankomende week
Silicon Storks heeft nu een serie tegen elke tegenstander gespeeld. Er wordt dus weer opnieuw begonnen voor de tweede seizoenshelft met Glaskoning Twins als tegenstander. Donderdag wordt er om uur 19.30 uur in Rotterdam gespeeld, zaterdag om 15.00 uur in Oosterhout, en zondag om 14.30 in Kijkduin.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search