Oud profpitcher Sulbaran in selectie

 In Topsport

Juan Carlos Sulbaran versterkt per direct de selectie van de Silicon Storks Honkbalselectie.

Door blessures van onder andere pitchers Aaron de Groot en Darryl Jamoena is de pitching de laatste weken verzwakt gebleken. Hierdoor werd het moeilijk om de gekozen tactieken uit te voeren. Er is gezocht naar versterking van de pitchingstaf maar ook voor de rest van de selectie. Hoofdsponsor Silicon én Storks hebben als doel om door een goede tweede seizoenshelft ook in 2019 ook in de hoofdklasse uit te komen.

De in Curaçao geboren Sulbaran werd in 2008 in de MLB gedraft door de Cincinnati Reds. Tussen 2009 en 2016 heeft hij meer dan 900 innings in het Amerikaanse profhonkbal gespeeld. Over zijn gehele profcarrière heeft de 28-jarige Sulbaran een ERA van 4.86 met 859 strikeouts. De afgelopen jaren maakte Juan Carlos ook deel uit van Team Kingdom NL. Hij kwam in actie tijdens de World Baseball Classics van 2009 en 2017. Ook speelde hij in het team dat in 2011 Wereldkampioen werd.

Naast Juan Carlos Sulbaran, zijn ook Eduardo Guerra en Ivar Meijer aan de selectie toegevoegd. Zij zijn voor hun studie naar Den Haag verhuisd. Eduardo Guerra speelde vooraf op Curaçao, terwijl Ivar Meijer voor een college team speelde in de Verenigde Staten. Zij hebben inmiddels hun debuut gemaakt.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search