Zomerstop in mineur

 In Topsport

Silicon Storks hoopte de eerste seizoenshelft goed af te sluiten om met een positief gevoel naar de tweede seizoenshelft te gaan. Het verkeer op donderdagavond richting Bussum werkte niet mee. Door de vele files kwamen veel spelers laat aan, waardoor de wedstrijdvoorbereiding niet ideaal was. Desondanks begon de wedstrijd goed. In de eerste twee innings hield Nick Winkel HCAW van het scoren af. In de 3e inning konden zij echter de scoren openen door twee honkslagen en een fout. Hierdoor werden de eerste twee punten gescoord. Voor de befaamde sun delay wist HCAW nog 6 punten te scoren. In de 5e inning sloeg Aldi Guzman de eerste honkslag namens Silicon Storks en in de 6e inning sloeg Tyron de Windt de andere honkslag. In de 7e inning wist HCAW nog tweemaal te scoren waardoor de mercy rule in werking trad, 10-0.

Zaterdag was 7 innings lang een goede wedstrijd. Over die 7 innings stond Martin Kram 3 punten (1 verdiend) toe. Hierin gooide hij 5 maal die slag en twee maal vier wijd. Tijdens diezelfde 7 innings wist Silicon Storks zelf 1 punt te scoren. Runai Coran begon de wedstrijd met een honkslag. Hij kon opschuiven door een opofferingsstootslag van Jurriaan Dijk. Hij haalde het derde honk door een honkslag van Aldi Guzman, en kon scoren door een RBI groundout van Kendrick Delima. In de achtste inning ging het echter mis. Twee relievers kregen 9 punten on hun oren door toedoen van 8 honkslagen en 3 keer vier wijd. Silicon Storks kon niets meer terug doen in het restant van de wedstrijd en eindstand bleef 1-12.

Tekst loopt door onder de foto’s hieronder van Robert Bos van de thuiswedstrijd op zaterdag. Voor alle foto’s van Robert klik je hier.

Invalid slider ID or alias.

 

Zondag was de laatste kans om dat goede gevoel te behalen. Silicon Storks scoorde in de 1e inning direct een punt. Weer scoorde Runai Coran het punt en weer werd hij binnen geslagen door Kendrick Delima. HCAW sloeg echter direct terug in hun helft van de 1e inning. Zij scoorden 3 punten op vier honkslagen. Gestaag liep HCAW uit naar een 9-1 voorsprong door in verschillende innings steeds een paar punten te scoren. In de 8e inning kwam de slagploeg weer een beetje tot leven en scoorde 2 punten door honkslagen van Jurriaan Dijk, Runai Coran, en Joost van den Bergh. HCAW sloeg weer direct terug door 4 punten te scoren en bracht de eindstand naar 13-3

In het AD verscheen deze week het bericht  dat Kendrick Delima dit seizoen zijn laatste wedstrijd bij Silicon Storks speelde. Hij vertrekt binnenkort naar Trenton, Missouri in de Verenigde Staten om college honkbal te gaan spelen op North Central Missouri College. Hij sluit dit jaar af met (op dit moment) de meeste honkslagen van het team (29) en een slaggemiddelde van .279. Wij wensen hem veel succes en hopen hem volgend jaar weer terug te zien! Aaron de Groot zal na de zomerstop nog een aantal wedstrijden te bewonderen zijn voor ook hij naar de VS vertrekt.

Silicon Storks gaat nu de zomerstop van 3 weken in. De batterijen kunnen weer even worden opgeladen om 26 juli weer aan de bak te gaan tegen L&D Amsterdam!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search