Silicon Storks verliest van Quick

 In Topsport

Op donderdagavond moest Silicon Storks om 19.30 uur in Amersfoort aantreden. Na een snelle eerste inning van beide kanten, kreeg Silicon Storks in de 2e inning de eerste honkloper in scoringspositie, maar wist helaas niet te scoren. Quick Amersfoort wist dat wel te doen. Het was een moeilijke inning van Haagse kant, waar ze moeite hadden om uit te komen. De ploeg uit Amersfoort wist hierin 5 keer te scoren. Ook in de rest van de wedstrijd had Nick Winkel, de startende werper, het niet makkelijk, maar hij hield zijn ploeg op de been en hoefde nog maar 1 punt toe te staan. De slagploeg had echter geen goede avond. Runai Coran en Eduardo Guerra, allebei net terug na blessureleed, sloegen de enige honkslagen. Over rentree na blessures gesproken, Aaron de Groot maakte in de 6e inning zijn debuut. Uiteraard was hij nog een beetje stroef, maar de potentie is zeker zichtbaar. In de 7e inning werd er nog een aantal keer gescoord, wat leidde tot weer een einde in 7e inning met een einduitslag van 10-0

Tekst loopt verder onder de foto’s van Erwin Nefs van de wedstrijd van zaterdag

Invalid slider ID or alias.

 

Zaterdag begon de wedstrijd in Den Haag niet veel beter. Direct in de 1e inning scoorde Quick Amersfoort drie keer door toedoen van vier honkslagen. In de 4e inning kon Silicon Storks wat terug doen. Na honkslagen van Gino Gil en Runai Coran sloeg Kris Morris een honkslag waarop zij konden scoren. Helaas sloeg Quick Amersfoort direct terug met twee punten na een miscommunicatie. In de zevende inning werd daar nog een punt aan toegevoegd. In de laatste slagbeurt kwamen de Haagse knuppel nog tot leven. Kendrick Delima, Aldi Guzman, en Joost van den Bergh sloegen honkslagen waardoor Silicon Storks nog twee punten kon scoren. Helaas stokte de comeback daar en werd de eindstand 4-6.

Zondag was de laatste kan om punten te pakken. Juan Carlos Sulbaran maakte zijn derde start na zijn blessure. Nog steeds bezig met het opbouwen van zijn seizoen, sloeg Quick Amersfoort snel toe. Ondanks dat hij 7 keer drie slag gooide in 4 innings, kreeg hij ook 3 punten tegen. In de overige innings kregen Gijs Timmer, José Moreno en Jurrian Koks nog maar 1 punt tegen. De slagploeg had net als de rest van het weekend geen makkelijke dag. Vier honkslagen en goed honklopen van Runai Coran leidde tot twee punten, wat helaas niet genoeg was. 4-2.

Aankomende week is de laatste serie wedstrijden voor de zomerstop begint. HCAW is de tegenstander. Donderdag wordt er om 19.30 uur in Bussum gespeeld, zaterdag om 14.30 uur in Kijkduin, en zondag weer om 14.30 uur in Bussum.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search