Volg het Olympisch Kwalificatie Toernooi op Honkbalsite!

 In KNBSB, Topsport

22 juni 2021

Team Kingdom of the Netherlands speelt deze week voor de laatste kans op deelname aan de Olympische Spelen van Tokyo 2021. Dankzij de tweede plaats op het Europese/Afrikaanse OKT van 2019 mag Oranje het nu opnemen tegen de nummers twee en drie van het Amerikaanse OKT. Dit intercontinentale OKT zou oorspronkelijk zes deelnemers kennen, maar vanwege corona en de geldende maatregelen in hun land hebben China, Taiwan en Australie besloten niet af te reizen naar Mexico.

Aan het laatste Olympisch kwalificatietoernooi in Puebla (Mexico) nemen dus drie landen deel. De twee tegenstanders zijn Venezuela en de Dominicaanse Republiek. Er wordt een halve competitie gespeeld. Het land dat als eerste eindigt, plaatst zich direct voor de finale op zaterdag 26 juni. De nummers 2 en 3 spelen op vrijdag 25 juni een halve finale, waarvan de winnaar als tweede team naar de eindstrijd gaat.

De eerste ronde gaat op dinsdag 22 juni van start met de wedstrijd Venezuela – Dominicaanse Republiek. Een dag later komt het Nederlands Koninkrijksteam voor het eerst in actie als Venezuela de tegenstander is. Op donderdag 24 juni is de Dominicaanse Republiek de tweede tegenstander van Oranje.

Alle wedstrijden in het Estadio Béisbol Hermanos Serdán beginnen om 17.00 uur lokale tijd. Dat is 00.00 uur Nederlandse tijd. De winnaar van het toernooi verdient het zesde en laatste ticket voor de Olympische Zomer Spelen van volgende maand in Tokyo.

Je bekijkt de wedstrijden live via ESPN en in samenvatting op de NOS, maar hou uiteraard vooral ook gewoon Honkbalsite in de gaten!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search