Verlies weekendduels

 In Topsport

Silicon Storks verliest zaterdag in de laatste inning

Na een mindere vertoning op donderdag kwam Silicon Storks op zaterdag goed uit de startblokken. Gino Gil sloeg als eerste slagman in zijn debuut in de Hoofdklasse direct een honkslag en kon scoren op een driehonkslag van Runai Coran. In de tweede inning kwam een 2-0 voorsprong op het bord. Aldi Guzman kwam op het honk door een fout, Philipp Brandl sloeg een honkslag, en er kon gescoord worden op de hard slagen bal van Sergio Schoop, nog een debutant.

In de derde inning kwam Quick Amersfoort terug in de wedstrijd. Rashid Engelhardt kwam op het honk door een fout en daarna sloeg Bryan Engelhardt, op het werpen van Martin Kram, een homerun naar het linksveld.

Silicon Storks zat niet bij de pakken neer. In de 5e inning kon Sergio Schoop scoren op een honkslag van Joran Berkhout. Sergio Schoop sloeg in de 6e inning met zijn eerste honkslag Aldi Guzman over de plaat en Tyron de Windt sloeg Philipp Brandl binnen.

Na 5 1/3 inning en 5 keer drie slag werd Martin Kram afgelost door José Moreno. Hij kwam de 6e inning goed uit, maar daarna ging het een stukje lastiger, en werd duidelijk dat in de Hoofdklasse fouten harder worden afgestraft. In de zevende inning scoorde Quick Amersfoort twee punten door een bal die doorschoot naar het hek. In de 8e inning kon de 5-5 worden gemaakt, mede door een vier wijd en een geraakt werper. Helaas ging het mis in de laatste inning door een fout en twee discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Een van de acties is vast gelegd op de gevoelige plaat. Hierdoor kwam de eindstand van 6-5 in het voordeel van Quick Amersfoort. Runai Coran was aan de zijde van Silicon Storks de man van de wedstrijd door 3 van de 10 honkslagen te slaan.

Silicon Storks komt zondag geen moment in de wedstrijd

Zondag op het zon overgoten Schapenatjesduin ging de wedstrijd 2 innings lang gelijk op, maar daarna liep het snel uit de hand voor Silicon Storks. In de 3e en 4e inning werden er 9 punten gescoord door Quick Amersfoort door een combinatie van harde honkslagen, veldfouten, een vier wijd, en een dosis pech. Zo brak pitcher Jurrian Koks meerdere keren een knuppel van de slagploeg van Quick, maar vond de bal toch een gaatje om voor een honkslag door te gaan. Het restant van de wedstrijd werd aan de kant van Silicon Storks niet beter, wat leidde tot een einduitslag van 1-13. Runai Coran scoorde het enige punt, Aldi Guzman had hem binnengeslagen, Kendrick Delima sloeg 2 honkslagen, en Giovanni Perez sloeg zijn eerste honkslag in de Hoofdklasse.

Aankomende week zal Silicon Storks beter voor de dag proberen te komen tegen HCAW. Donderdag en zondag wordt er om 14.30 uur op het Schapenatjesduin gespeeld. Zaterdag wordt de wedstrijd in Bussum afgewerkt.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search