Winst door grandslam homerun

 In Topsport

Na een moeilijke week tegen mede promovendus Quick Amersfoort begon de drieluik tegen HCAW uit Bussum ook niet al te best. De wedstrijd op donderdag ging met 12-3 verloren. Het veld bleef deze wedstrijd foutloos, maar de pitchingstaf had het niet makkelijk in deze wedstrijd. Wegens nog een blessure moest Nick Winkel met een korte voorbereiding de start maken. Hij heeft zich kranig verweerd, maar moest uiteindelijk toch acht punten toestaan in vier innings. Eduardo Guerra maakte daarna zijn debuut in de Hoofdklasse en voor Silicon Storks. Drie innings lang kreeg hij geen honkslag tegen, maar moest toch drie punten incasseren. Gijs Timmer gooide de wedstrijd uit. Ondanks dat het veld foutloos was, is het moeilijk om een wedstrijd te winnen als er 11 keer vier wijd wordt gegooide en negen honkslagen worden geïncasseerd. Aldi Guzman zorgde voor het aanvallende hoogtepunt door zijn eerste homerun van het jaar te slaan, en Tyron de Windt sloeg twee honkslagen.

Meer tekst onder de foto’s. Meer foto’s van deze wedstrijd van Robert Bos vind je hier
Invalid slider ID or alias.

 

Ware gezicht
Na de deceptie van donderdag begon Silicon Storks sterk aan de wedstrijd op zaterdag en liet zij haar ware gezicht zien. In de 2e inning kwam Silicon Storks op een 2-0 voorsprong door een honkslag van Joost van den Bergh en een wilde worp van HCAW. Hier scoorden Aldi Guzman en Philipp Brandl op. In de 3e inning deed HCAW iets terug door een punt te scoren op 2 honkslagen en een fout. Dit was het enige punt dat startende werper Martin Kram tegen kregen in 7 sterke innings. Doordat de voorsprong niet werd uitgebouwd, vergat Silicon Storks zichzelf helaas te belonen. In de 8e inning op het werpen van José Moreno werden er twee punten gescoord. Dit bracht de stand op 3-2. In de laatste inning werd er niet gescoord waardoor dat ook de eindstand werd

Knotsgekke overwinning

Meer tekst onder de foto’s. Meer foto’s van deze wedstrijd van Robert Bos vind je hier
Invalid slider ID or alias.


Tijdens de wedstrijd van zondag is de voorsprong maar liefst zes keer van team gewisseld. Chris Pfau, de startende werper van HCAW, was 6 2/3 inning lang de baas over Silicon Storks. Er werd weliswaar een punt op hem gescoord door Quinlan de Windt, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Toen Pfau vervangen werd, kwam Silicon Storks helemaal los. Van een 1-5 achterstand, werd het direct een 6-5 voorsprong. De stand ging daarna van 6-7, naar 7-7 in de 9e inning. In de 10e inning had José Moreno het opnieuw moeilijk. Een tactische keuze om opzettelijk vier wijd te gooien om zo gevaarlijke slagmensen te ontlopen pakte verkeerd uit. Mede door een fout van Tyron de Windt kon HCAW 4 keer scoren. Tussenstand 7-11. Met de rug tegen de muur gaf Silicon Storks niet op. Met de honken vol sloeg Aldi Guzman een grandslam homerun om één klap de stand gelijk te trekken. Nick Nefs sloeg vervolgens een honkslag en een paar ballen laten stond hij op het derde honk. Tyron de Windt werd daarna toch de held van de dag door een infield hit te slaan waar Nick Nefs het winnende punt kon scoren!Silicon Storks sloeg in deze wedstrijd 17 hits, waarvan 5 van Kendrick Delima en 4 van Runai Coran.

Aankomende week worden er drie wedstrijden tegen L&D Amsterdam gespeeld, dat op dit moment op de tweede plaats staat. Donderdagavond en zondagmiddag wordt er in Amsterdam gespeeld. Zaterdagmiddag om 14.30 uur wordt de wedstrijd in Kijkduin gespeeld.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search