Eerste ontmoeting Quick verloren

 In Topsport

Silicon Storks heeft het eerste duel van de drieluik met Quick Amersfoort verloren. De thuiswedstrijden die in de avond worden gespeeld vinden plaats in het Familiestadion in Rotterdam, de thuishaven van Neptunus. Dit omdat het sportpark aan de Schapenatjesduin geen lichtinstallatie heeft.

In de eerste vier innings golfde de score op en neer. Van een 0-1 voorsprong voor Quick, naar 1-1, naar 1-3, en naar 3-3. Namens Silicon Storks kwam dit onder andere door twee tweehonkslagen van Aldi Guzman, een tweehonkslag van Philipp Brandl, een opofferingslag van Tyron de Windt en een honkslag van Quinlan de Windt.

In de 5e inning ging het echter mis voor Silicon Storks. Onder andere drie keer 4 wijd, 2 errors, en 2 honkslagen leidden tot 4 punten voor Quick Amersfoort. Nadat Joran Berkhout iets terug deed voor Silicon Storks, scoorde Quick nog tweemaal twee punten. Bij een 4-11 tussenstand leefde Silicon Storks weer op. In de laatste inning sloeg Quinlan de Windt een tweehonkslag, Joran Berkhout kreeg 4 wijd, en sloeg Joost van den Bergh in zijn debuut zijn eerst honkslag om 2 punten binnen te slaan. Aldi Guzman sloeg zijn derde honkslag en door de derde honkslag, een tweehonkslag, van Philipp Brandl konden Aldi en Joost scoren. Helaas stokte de opmars bij 8-11, maar de nasmaak werd wel iets minder bitter.

Zowel Quick Amersfoort als Silicon Storks sloegen 14 honkslagen, alleen de pitchers van Silicon Storks hadden iets meer moeite om de plaat te vinden, en gooiden negen keer vier wijd, wat het verschil in de wedstrijd maakte.

Nick Nefs heeft in deze wedstrijd ook zijn debuut in de Hoofdklasse gemaakt en ook zijn eerste honkslag geslagen.

Zaterdag speelt Silicon Storks tegen Quick in Amersfoort. Zondag om 14.30 uur is de return, thuis op het Schapenatjesduin.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search