TEAM KINGDOM OF THE NETHERLANDS EUROPEES KAMPIOEN!

 In KNBSB, Topsport

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands zijn op zondag voor de 24ste keer Europees Kampioen geworden. In de finale in Turijn werd Israël met 9-4 verslagen en zo pakte het Koninkrijksteam de vierde Europese titel op rij. Roger Bernadina met zijn 3-run homerun en Sharlon Schoop met 3 RBI waren de grote uitblinkers aan de kant van het Koninkrijksteam.

Juan Carlos Sulbaran was de starter voor het Koninkrijksteam en gooide drie innings zeer sterk. In de vierde inning kwam hij in de problemen. Juremi Profar had Oranje inmiddels met een RBI-single op voorsprong gezet, maar de Israeliers scoorden twee runs in de vierde inning en op reliever Kevin Kelly zette Assaf Lowengart zijn ploeg met een 2-run homerun zelfs op een 4-1 voorsprong.

Die voorsprong stond tot in de zevende inning op het scorebord, want het Koninkrijksteam kon de kansen die het kreeg niet verzilveren. Pitcher Ben Wagner hield de Nederlands slagploeg bijna vijf innings lang tegen, maar in de zevende inning kwam Roger Bernadina met het eerste en tweede honk bezet aan slag en kreeg hij de bal vól op zijn knuppel. De bal belandde hoog in de backstop van het softbalveld dat een meter of tien achter het honkbalveld ligt.

Zo kwam het Koninkrijksteam in één klap langszij, maar het was nog niet klaar met scoren in deze zevende slagbeurt. Sharlon Schoop sloeg niet veel later namelijk de go-ahead run over de thuisplaat in de vorm van Ray-Patrick Didder. Diezelfde Schoop sloeg in de achtste inning nog eens twee runs binnen met een RBI-double. Catcher Dashenko Ricardo zorgde voor de klap op de vuurpijl met een two-run homerun.

Relievers Aaron de Groot, Mike Groen en Wendell Floranus kwamen niet meer in de problemen en met een grondbal naar Sharlon Schoop kwam er een einde aan de wedstrijd. Team Kingdom of the Netherlands is voor de vierde keer op rij en de 24ste keer in totaal Europees Kampioen!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search