Koninkrijksteam slaat late aanval van Spanje af en plaatst zich voor EK Finale

 In KNBSB, Topsport

In de halve finale van het EK Honkbal stond Team Kingdom of the Netherlands vandaag tegenover Spanje. De Spanjaarden hebben zich de laatste jaren genesteld in de Europese top en in de laatste twee onderlinge ontmoetingen op een EK (finale 2016, 3-2 en halve finale 2019, 1-0) eindigden in nipte overwinningen voor de Oranje honkballers. Deze trend werd vandaag voortgezet, want het Koninkrijksteam won met 9-8.

De Spanjaarden namen in de eerste inning op het werpen van starter Mike Bolsenbroek via een homerun een 2-0 voorsprong. Nadat Sharlon Schoop met een honkslag het Koninkrijksteam had teruggebracht tot 2-1, sloeg Dashenko Ricardo zijn ploeg met een 3-run homerun naar een 4-2 voorsprong. Even later sloeg John Polonius met zijn tweehonkslag ook nog de 5-2 binnen.

Reliever Shairon Martis was vandaag ontzettend belangrijk voor Oranje. Hij gooide vierde sterke innings en zorgde voor rust, terwijl de slagploeg onder meer via opnieuw een honkslag van Schoop uitliep tot 9-3. In de achtste inning zetten de Spanjaarden een eindsprint in, waardoor het nog ontzettend spannend werd.

Een 3-run homerun bracht Spanje terug tot 9-6 en in de negende inning scoorden zij op het werpen van closer Wendell Floranus nog eens twee runs. Met twee uit en het gelijkmakende punt in scoringspositie maakte korte stop John Polonius met een knappe actie een einde aan de wedstrijd en zo hield het Koninkrijksteam stand.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search