Koninkrijksteam U23 geeft voorsprong weg, verliest van Zuid-Korea

 In KNBSB, Storks in de media, Topsport

In Hermosillo leek Team Kingdom of the Netherlands U23 lange tijd op weg naar een stunt tegen Zuid-Korea. Tot in de late innings genoot de ploeg een mooie voorsprong, maar die voorsprong kon helaas niet verzilverd worden en de Zuid-Koreanen trokken uiteindelijk na verlenging met 8-7 aan het langste eind.

Oranje ging zeer voortvarend van start. De pitches van de sidearm starting pitcher van Zuid-Korea werden hard geraakt en op een sac fly van Junior Martina en een Koreaanse veldfout werden na honkslagen voor Julian Rip en Delano Selassa al drie runs gescoord. Een inning later sloeg Selassa met zijn tweede honkslag van de wedstrijd Max Kops over de thuisplaat voor een 4-0 voorsprong.

Naut Kragt, die voor het Koninkrijksteam de start kreeg, begon met drie shutout innings en zag zijn slagploeg in de vierde inning de voorsprong nog verder uitbreiden. Een fout, een infield single (Rip) en een vrije loop (Selassa) zorgden voor volle honken met één uit. Shaedion Jamanika (walk) en Junior Martina (RBI groundout) brachten de score naar 6-0 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Kragt kreeg in de vierde inning wel twee runs tegen, maar zijn vervangers Jayden Gonesh en Aaron de Groot hielden de Koreaanse slagploeg in de vijfde en zesde inning knap tegen.

Dankzij de derde Koreaanse veldfout van de dag werd het in de zesde inning zelfs nog 7-2 en dat leek een zeer veilige voorsprong op weg naar de laatste inning (op alle internationale jeugdtoernooien worden er nog maar 7 innings per wedstrijd gespeeld). In die zevende en laatste inning ging het echter helemaal mis.

Bondscoach de Jong koos in de laatste inning voor profwerper Eric Mendes als closer, maar die keuze pakte verkeerd uit. Twee honkslagen en een veldfout zorgden al snel voor volle honken en na nog een single en een bases clearing triple werd Mendez vervangen door Raf Cocu. Cocu kwam uit de inning, maar niet voordat de Koreanen met een sac fly de gelijkmaker scoorden.

De beslissing moest nu vallen in de tie break, waarin het Koninkrijksteam dankzij een dubbelspel van Zuid-Korea niet tot scoren kwam. In de gelijkmakende slagbeurt kregen de Koreanen dankzij een goed uitgevoerde stootslag en een opzettelijke vrije loop met één uit de honken vol. Op een foutieve aangooi liep het winnende punt over de thuisplaat en zo kwam er een pijnlijk einde aan een pijnlijke wedstrijd. Zuid-Korea won na verlenging met 8-7.

Met een overwinning op Zuid-Korea had het Koninkrijksteam zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen met het oog op mogelijke plaatsing voor de volgende ronde. Nu moeten er restultaten behaald worden in de volgende wedstrijden. Te beginnen komende nacht (vanaf 00.00 uur) tegen het nog ongeslagen Colombia.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search