Storks helpt Populier aan landstitel

Dit prachtige verslag voor leken en liefhebbers van de hand van Gerard Kester verscheen eerder op Facebook. Wij namen het graag over!

Ik moet zeggen, ik had er nog nooit van gehoord. De Olympic Moves! Sterker nog, toen Isabel vroeg of ik wilde rijden naar een Softbaleindtoernooi, dacht ik dat ik moest rijden naar een softbal eindtoernooi. Ik vond het wel vreemd dat we eerst naar het Olympisch stadion moesten in Amsterdam, terwijl de wedstrijd in Haarlem was, maar ik had nog steeds de indruk dat het leuk aangekleed was en That was all.

In de buurt van het stadion werd het van iets drukker, tot een totale chaos van drukte. Auto geparkeerd in de parkeerkelder van het stadion, en op zoek naar de korfballers van de school op het plein. Niets vermoedend het trappetje op, deur open en: GEKKENHUIS!!! Staan daar 6000 schoolsporters je op te wachten! Toch maar ff zoeken, want Jarno is nogal lang en iedereen had zijn rode Populier-polootje aan. Kansloos bleek al snel, want in navolging van de Populier had het Olympic Moves comité besloten om alle sporters in een rood shirtje te stoppen.

Dus dan maar met ons groepje (Nour, Isabel, Nadja en Christy) naar boven het stadion in. We waren Jill, Dyonne en Chloë nog wel tegengekomen, maar die waren harenwapperend weer verder gegaan met hun warming-up. Tenminste ik neem aan dat ze dat aan het doen waren, want niemand loopt voor de lol zo hard slalommend tussen de mensen door.
Op de tribune kwamen we Nienke en haar oom Niels tegen. Niels zou Dhr Dikken bijstaan in het coachen aangezien hij 30 jaar honkbal ervaring en pruimtabak met zich meenam.
De openingsshow. Muziek op een groot podium en dans van een wereldberoemde BN-er van Goede Tijden waarvan ik de naam niet meer weet, en een optreden van de net zo beroemde “Pak allemaal je camera alvast” Aisha. Een vroegere winnares van Idols, Hollands got, The Voice of Geer en Goor zoeken een hobby.

13412051_1074588485913426_7842528570055547974_oHet hoogte punt was de aanwezigheid van Epke Zonderland. Hij is de ambassadeur van Olympic Moves. Na het diepte interview waarbij Ep alles supervet vond, kwam er eerst nog een act met trampoline-springertjes. Epke moest natuurlijk ook aan de bak en werkte zijn kuur af met een dubbele vlaflip gevolgd door een achtergesteld wentelteefje, afgerond door een gestrekte profite-rol. Daarna volgde een plechtig momentje: Het aansteken van de Barbecue natuurlijk door de ambassadeur zelf. Met een knal en veel papiersnippers waren de Olympic Moves geopend!
Dat hield voor ons in: Op weg naar softbalvereniging Haarlem Olympia.

De finalewedstrijden bestonden uit twee voorselectie wedstrijden en daarna moesten de winnaars van beide poules tegen elkaar. De echte Grande Finale. Ons Populaire softbal team bestond uit: Annique en Dyonne (beiden van Softbal vereniging The Red Lions) Jill, Isabel, Chloë en Nienke (van SB vereniging Storks, gevestigd op de Schapenatjesduin bij Kijkduin we kunnen nog leden gebruiken) Yvette, (Hockey) Christy, (hiphop en streetdance) Nadja (voetbal) en Nour, (Taekwondo) Kortom een sportief aangelegd clubje. Ome Niels had een gewiekste slagvolgorde (Vakterm: Het rijtje waarin de meiden moeten slaan. Red.) en een uitgekiende veldopstelling (Vakterm: Waar moet wie staan als de tegenstander slaat. Red.)

De eerste wedstrijd. Wij gingen twijfelen toen de dames van het Assink Lyceum uit Haaksbergen met rokjes en sneakers aan het veld op kwamen. Misschien dat dit in Haaksbergen een normaal softbal outfit is maar in Den Haag waren we toch meer van de lange broeken en noppenschoenen. Hoewel sommige Haagse dames Spikes ook een goed idee vonden. Daarover later meer. Hoe dan ook, áls deze Haaksbergsen al sloegen, dan vlogen ze gierend de bocht uit bij het ronden van de honken (Vakterm: Rondje hollen. Red.) op hun modieuze Superstars. De enige echte Superstars in die wedstrijd waren van Populierse aard. Weet je wat, laten we er maar kort over zijn. Het werd in no time 16-0!

Wedstrijd twee: Tegen lyceum Bernrode uit Heeswijk. Zie hierboven. Een soort kopie van wedstrijd één. Alleen doordat wij wat lacherig begonnen omdat de eerste wedstrijd zo makkelijk ging, werd er een punt verloren. Einduitslag 7-1.

Doordat wij twee wedstrijden hadden gewonnen stonden wij in de finale tegen de winnaar van de andere poule. Het Newmancollege uit Breda. Deze dames konden slaan! Echt waar deze meiden sloegen flink van zich af. Maar helaas voor hen, ons veldspel (Vakterm: Bal oprapen of vangen en zo snel mogelijk teruggooien. Red.) was sterk.

Hoogtepunten?

  • Een bal geslagen in het verre veld (Vakterm: Het deel van het veld dat ver is. Red.) werd gefield (Vakterm: Bal oprapen die aan komt rollen. Red.) door Jill, en als een streep (Vakterm: Rechte lijn. Red) naar het eerste honk ( Vakterm: Honk waar je het eerste langs komt als je in de goede richting een rondje holt. Red.) gegooid waar Dyonne hem ving voordat de Newmanse slagvrouw ook maar in de buurt was.
  • Mooie vangbal (Vakterm: Bal die hoog aan komt vliegen, pakken zonder dat deze de grond heeft geraakt. Red.) Door Isabel maar vooral één door voetbalster Nadja met haar kartonnen schoolhandschoen!
  • Hockeyster Yvette wilde bij de warming-up haar arm meegooien om onderweg de bal nog wat bij te sturen. Zij stortte gillend neer, maar stond toch op als een bikkeltje, en speelde door. Sterker nog, sloeg een homerun! (Vakterm: Zo hard tegen de bal slaan, dat je al een rondje hebt gerend voordat deze terug is. Red.)
  • Chloë steelt (Vakterm: Stiekem als niemand kijkt een honk verder hollen.) tot twee keer toe van honk drie naar thuis. (Vakterm: Is niet echt thuis! Is gewoon het witte stukje zeil waar je begonnen bent met rennen. Red. )
  • Annique ving een bal die bijna in de dug-out (Vakterm: Hokje met kippengaas waar de speelsters zitten te wachten tot ze weer wat mogen doen. Red.) werd geslagen. Sloeg net als Yvette ook een homerun.
  • Christy rende van honk één naar twee en werd bijna uitgetikt, maar schoof net op tijd haar linker telescoopbeen uit naar het honk, waardoor ze safe was.
  • Nienke ligt voortdurend in een spagaat op het eerste honk om alle ballen te vangen en speelsters uit te branden. (Vakterm: Is zonder vuur. Sneller jouw voet op het honk hebben met de bal in je hand dan dat de renster er is. Red.)
  • Twijfelachtig hoogtepunt: Nour kreeg een openbare waarschuwing van de scheidsrechter omdat zei in plaats van de bal, haar knuppel (Vakterm: Stuk ijzer waarmee de bal mee geslagen wordt. Red) een paar keer het veld inwerkte als ze twee keer mis had geslagen. Gevolgd door een paar Taekwondo termen.

13418618_1074588622580079_7805144206268078243_oU ziet, spektakel genoeg. Deze laatste grote finalewedstrijd is gestopt voor dat het tijd was. De dames van de Populier stonden voor met 14-4 en de dames uit Breda konden nog maar 9 punten scoren. Hoera, gewonnen! Nederlands kampioen scholen softbal! En natuurlijk de P.V.V. Publieksgekte, Vlaggen en Volksliederen. Olympic Moefs kampioen 2016! “Daarover later meer” schreef ik eerder. Het ging over de noppenschoenen. In de reglementen stond dat spikes (Vakterm: Sportschoenen met stukken ijzer eronder. Red.) verboden waren omdat mogelijk de sneakers van de tegenstanders dit niet zouden overleven. Een aantal Populisten dachten daar anders over en hielden ze stilletjes aan. Helaas zijn spikes op beton niet zo stilletjes en verklikten de schoenen zichzelf. De Bredase Nieuwmannen zeiden hier iets over en dus moesten onze populaire speelsters hun spikes inruilen voor noppenschoenen. Maar een mevrouw had geen noppenschoenen bij zich! Wat nu?! Onze Amerikaanse scheidsrechter kwam met de oplossing. Zij trok haar noppers uit en gaf deze in bruikleen. Om daarna de wedstrijd op haar Red Sox (Vakterm: Boston Red Sox, hele bekende Amerikaanse honkbalploeg uit New York) te scheidsen. Dus eigenlijk hadden we zonder deze scheidsrechter nooit gewonnen.
Maar nu gelukkig wel. Volgend jaar weer?

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search