NK Little League gestart

 In Jeugd, KNBSB, NK Little League

Afgelopen weekend hebben in Almere de eerste voorrondes plaats gevonden voor de finales van het NK Little League op 19 juni in Hoofddorp. Al een aantal weken houden we jullie via deze site op de hoogte van de ontwikkelingen bij Seniors Team The Hague Royals, waarin Storks met maar liefst 7 spelers ruim vertegenwoordigd is. Natuurlijk is Storks jeugd ook bij andere teams betrokken: de Future Stars, Softbal Minor League. Wil jij ook laten weten hoe het met andere Storks gaat op weg naar de finale? Maak dan een bericht voor op deze site en stuur het op naar de webmaster.

De voorronde in Almere is voor The Hague Royals zaterdag begonnen met een overwinning en een nederlaag. Op vrijdagavond was er eerst nog een “teambuilding” en gezellig samenzijn op Storks, waarbij ook de teamsponsor (Leon van Seggelen van Totaalwarmte.nl) aanwezig was. De sfeer was uitstekend en iedereen was er klaar voor!

Zaterdag rond 10.00 uur werd verzameld in een winderig en koud Almere bij BSC Almere ’90. Het was echter niet echt lekker honkbalweer…:-(( Snel dus de wedstrijdshirts aangetrokken en de “hoodies” erover heen en beginnen met de warming-up.

 

Tegen de Mustangs (Oost-Nederland) kwamen de Haagse spelers eerst met 0-1 achter, maar in de 2e inning werd de achterstand prima omgebogen in een 2-1 voorsprong. In de 3e inning liepen The Hague Royals snel uit naar 6-1. Via 6-3 werd het uiteindelijk 8-7 voor The Hague Royals. Coach Thierry kon tevreden terugkijken op een dik verdiende overwinning, die hooguit wat te mager uitviel.

In de 2e wedstrijd tegen Noord-Holland ging het lang gelijk op, maar na een merkwaardige beslissing van de umpire (en 3 gescoorde runs van de tegenstander) brak er iets bij The Hague Royals. Van 2-2 werd het 2-6 achter en zelfs 2-11. Uiteindelijk wisten “onze jongens” nog enkele punten te scoren en werd de einduitslag 4-11 bereikt. Een grote teleurstelling en coach Thierry moest stevig op de spelers inpraten om de koppies weer omhoog te krijgen.

De opdracht voor 18 juni – als het toernooi wordt voortgezet – is nu simpel: de 3e poulewedstrijd tegen Team Noord winnen. Als dat gebeurt, kwalificeert The Hague Royals zich voor de laatste vier en komt het doel (de finale halen, en die hopelijk winnen…) in zicht. Dan moet natuurlijk eerst nog wel op de 19e juni de halve finale worden gewonnen… Elk ander resultaat op 18 juni betekent een wedstrijd om de 5e/6e plaats.

In de periode tot 18 juni wordt er wekelijks (meestal op vrijdagavond; een keer op zaterdag, nl. 4 juni) getraind door het team en ook nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Rotterdamse Senior League-team (op 3 juni, bij Birds in Zoetermeer). Het is nu aan de coaches Larry, Lennart en Thierry om het team goed voor te bereiden op de cruciale 3e poulewedstrijd. We hopen dat veel fans op 18 juni in Hoofddorp aanwezig zullen zijn en The Hague Royals naar de overwinning zullen schreeuwen!

Volg het team op Facebook en Instagram: The Hague Royals.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search