Storks blijft in Hoofdklasse

 In Topsport

De mannen van ons eerste team hebben zich deze week verzekerd van het derde jaar in de Hoofdklasse. In een best of five tegen de Haarlemse ploeg DSS moest worden besloten wie de promotie/degradatieduels tegen de winnaar van de Overgangsklasse zou spelen. Storks trok in de vierde wedstrijd, zaterdag in Haarlem, al aan het langste eind.

DSS had zich aanvankelijk nog van een voorsprong verzekerd door de eerste thuiswedstrijd van Storks (die werd gespeeld in Hoofddorp) te winnen. Maar in het tweede duel bleken de Haarlemmers hun eigen vijand: na een woordenwisseling met de scheidsrechter werd de wedstrijd gestaakt en door de bond administratief aan Storks toegekend. Aan ons eigen Schapenatjesduin wist Storks vorige week zondag ook de derde pot met 6-3 binnen te slepen.

De vierde en laatste wedstrijd werd beslist door routiniers Martin Kram en closer Jurrian Koks die DSS slechts 7 hits toestonden. Het veldspel van Storks was sterk en maakte het DSS onmogelijk om tot scoren te komen. De Hagenaars wisten bijna alle hits te verzilveren en stonden al in de eerste inning met 0-2 voor. De einduitslag werd zelfs 0-8. Een mooie opsteker voor het team van de vorig jaar pas in het naseizoen aangetreden hoofdcaoch Youri Visser.

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search