Op het veld zijn er geen verschillen

 In Storks in de media, Topsport, Vereniging

Uit De Posthoorn van vandaag: ‘Ting’. Het metalen geluid is duidelijk hoorbaar op sportpark Schapenatjesduin als Pieter zijn aluminium knuppel tegen de bal zet. Hij laat Storks-coach Youri Visser helemaal naar het achterveld rennen. Ondertussen komen de honklopers binnen en scoort zijn team de nodige punten.

Pieter en drie andere jongens doen mee aan een honkbalclinic bij Storks in Kijkduin. Ze zijn cliënten van de Brijder, onderdeel van Parnassia. “Wij behandelen jongeren met een verslaving”, zegt begeleidster en verpleegkundige Renske Boosman. “Dat kan drugs of alcohol zijn, maar ook gamen en gokken. Leren sporten is voor hen belangrijk, omdat ze ongezond gedrag hebben en roofbouw op hun lichaam plegen. Niet alleen door de verslaving, maar vaak ook slecht eten.”

(…)

Hoofscoach Youri Visser: “Wij spelen met Storks op het hoogste niveau en laten zien wat er met sport mogelijk is. Door ons maatschappelijk te presenteren. Nu hebben we deze intentieovereenkomst, maar we willen ook een functie in de buurt hebben. Door scholen en ouderen uit te nodigen. Nee, met ouderen kan je niet hetzelfde doen als met deze jongeren, maar ook hun kan je activiteiten aanbieden. Niet voor niets zijn we ook Buurthuis van de Toekomst. Het belang voor ons is om meer naamsbekendheid te krijgen en meer publiek te trekken.”

Lees het hele artikel hier

Recent Posts

Start typing and press Enter to search