Sterk Neptunus maat te groot

 In Topsport

De donderdagavond was weer verregend, dus moest de wedstrijd weer op vrijdagavond worden afgewerkt in Rotterdam. De weersvoorspelling was ook niet al te best voor deze avond, en Curaçao Neptunus vloog uit de startblokken. Met een reeks van honkslagen die steeds net uit het bereik van de veldspelers van Silicon Storks waren, scoorden zij 7 punten in de eerste twee innings. De rest van de wedstrijd verliep heel snel. Er volgden een aantal 1-2-3 innings. In de 4e inning wist Silicon Storks 2 punten te scoren. Kenny George, Philipp Brandl, en Sergio Schoop sloegen honkslagen en de eerste twee kwamen over de plaat door Gino Gil en Chris Langenkamp. In de 5e inning begon de regen door te zetten en na 5 volledige innings, maakte de scheidsrechters een einde aan de wedstrijd.

Tekst loopt verder onder de foto’s van Robert Bos. Al zijn foto’s van zaterdag 11 augustus en zondag 12 augustus staan weer online.

Invalid slider ID or alias.

 

Over de wedstrijd van zaterdag hoeft niet veel gezegd te worden. Voor het eerst in lange tijd ontbrak het echt aan scherpte bij Silicon Storks. Vooral in de 1e en in de 7e inning maakte Curaçao Neptunus daar veelvuldig gebruik van. De Rotterdammers sloegen 20 honkslagen, en daar kon de Haagse slagploeg maar 5 honkslagen tegenover zetten. Sem Lauf, afkomstig van de Tsunami Baseball Academy heeft tijdens deze wedstrijd zijn debuut in de Hoofdklasse gemaakt. Einduitslag 0-20.

Ook zondag had Silicon Storks moeite om Curaçao Neptunus tegen te houden in het begin van de wedstrijd. Elke slagman kwam in de 1e inning aan slag voor het team uit Rotterdam en zij wisten 4 punten te scoren. Daarna werd het een goede wedstrijd van beide kanten, maar net iets beter van de Rotterdammers. Zij wisten in drie verschillende innings nog een punt te scoren. Silicon Storks sloeg tijdens deze wedstrijd vier honkslagen, maar kwam helaas niet tot scoren. De honkslagen kwamen op conto van Jurriaan Dijk, Philipp Brandl, Sergio Schoop, en Gino Gil.

Aanstaande week zijn de laatste wedstrijden van de reguliere competitie. Op donderdag wordt er om 19.30 uur in Haarlem tegen DSS gespeeld. Zaterdag is de return om 14.30 uur in Kijkduin en zondag wordt er om 14.00 uur in Haarlem gespeeld. De week daarna begint de degradatiepoule.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search