Dichtbij maar nèt niet genoeg

 In Topsport

Silicon Storks heeft veel vertrouwen getankt tijdens de serie van vorige week tegen L&D Amsterdam en begon vol goede moed aan de serie tegen Hoofddorp Pioniers. Op donderdagavond stonden zij voor de lastige opgave om aan te treden tegen Lars Huijer, international van team Kingdom NL. De eerste innings gingen snel voorbij. Zowel Lars Huijer als Darryl Jamoena, de startende werper voor Silicon Storks maakten het 3 innings lang moeilijk voor de tegenstander. Nick Winkel verving Darryl Jamoena in de 4e inning en had daarin ook niet veel problemen. De inning daarna wisten de Hoofddorpers een punt te fabriceren door twee honkslagen, een gestolen honk en een fout. De wedstrijd was nog steeds spannend, maar werd in de 7e inning opengebroken door Pioniers. De stand werd 6-0 door toedoen van vier honkslagen en een 2-honkslag. Silicon Storks heeft de hele avond hard gewerkt, maar kon helaas maar drie honkslagen produceren. Twee van Tijani Dunlop en één van Jurriaan Dijk. Tekst loopt verder onder foto’s

Invalid slider ID or alias.

Foto-credits: Robert Bos en Fred Reuling. Het volledige album van Robert Bos van 4 augustus vind je hier.

De zaterdagwedstrijd werd ook een pitchersduel. Martin Kram van Silicon Storks en Alexander Valdez van Hoofddorp Pioniers hadden allebei veel snelle innings. In de 3e inning scoorde Hoofddorp wel een punt, maar er was nog niets aan de hand. De Haagse slagploeg had veel honklopers in het begin van de wedstrijd, maar kon helaas niet de belangrijke honkslag slaan om punten binnen te slaan. Nadat Hoofddorp Pioniers in de 6e inning 2 extra punten had gescoord lukte dit Storks wel. Kenny George sloeg zijn eerste houten homerun in de Hoofdklasse; dat is wat anders dan zijn eerste homerun ooit in deze klasse. Hij speelde al Hoofdklasse toen er nog met aluminium knuppels gespeeld werd! De rest van de wedstrijd waren de pitchers weer in control. José Moreno gooide de laatste 3 1/3 inning namens Silicon Storks en stond geen honkslag toe. Helaas kon Silicon Storks ook niet meer scoren en bleef de stand op 1-3. Kenny George sloeg 3 van de 7 honkslagen.

Zondag was Silicon Storks gebrand op revanche en vloog uit de startblokken. Met 2 uit werden er 4 honkslagen geslagen en kon Philipp Brandl 2 punten binnen slaan. In de 2e inning wist Hoofddorp Pioniers de stand echter gelijk te trekken, waarna zij in de 5e inning een 3-2 voorsprong namen. In de 7e inning gebeurde er echt van alles. Silicon Storks scoorde nam een 3-9 voorsprong door 7 honkslagen te slaan. De belangrijkste was een driehonkslag van Quinlan de Windt met de honken vol. Hoofddorp Pioniers liet zich echter niet uit het veld slaan. Mede door vier keer vier wijd werd de stand weer 11-9. Direct daarna scoorde Kenny George in de 8e de 11-10 voor Silicon Storks. Helaas werd er in de 9e inning niet nog een keer gescoord, en leidde Silicon Storks een zure nederlaag.

Aankomende week worden er drie wedstrijden tegen Curaçao Neptunus afgewerkt. Donderdag is om 19.30 uur de thuiswedstrijd in Rotterdam, zaterdag om 14.00 uur de uitwedstrijd in Rotterdam, en zondag wordt er om 14.30 uur in Kijkduin gespeeld.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search