Spannende home opener

 In Topsport

Om 14.20 uur werd het seizoen feestelijk ingeluid met het voorstellen van Silicon Storks en Glaskoning Twins. Na het gooien van de ceremoniële eerste pitch door Wouter Garot, CEO van Silicon, besloten de heren scheidsrechters dat de wedstrijd 30 minuten moest worden uitgesteld door het weer. Om 15.00 uur was het dan zo ver, er is weer hoofdklasse honkbal op het sportpart Schapenatjesduin!

Martin Kram begon de wedstrijd voor Silicon Storks op de heuvel. Net als tijdens de eerste wedstrijd op donderdag, kwam Silicon Storks in de eerste achter door een homerun van Glaskoning Twins. Deze keer geslagen door de Australische binnenvelder Sam Kennelly. In de derde inning sloeg Quinlan de Windt zijn eerste honkslag in de hoofdklasse, en wat voor één! Een luide homerun over het hek in het linksveld om de stand weer gelijk te trekken. De hele wedstrijd was een pitchers duel tussen Martin Kram en Misja Harcksen. De eerste was uiterst efficiënt en gooide maar 93 ballen in 8 volledige innings, waar de ander 9 keer drie slag gooide in 6 2/3 inning.

Bij een achterstand van 2-1 in de 7 inning sloeg Philipp Brandl zijn eerste honkslag om de inning te beginnen. Na een gestolen honk en een opofferingslag van Giovanni Perez, sloeg Tijani Dunlop Philipp over de thuisplaat voor de gelijkmaker. Na een fout van Glaskoning Twins kwam er een 3-2 voorsprong op het bord voor Silicon Storks.

Helaas kon deze voorsprong in de 8e inning niet worden vastgehouden. Nadat er lopers op het 2e en 3e honk waren gekomen door vier wijd, speelde het binnenveld in om de loper op thuis uit te gooien. Kennelly sloeg echter de bal net langs een duikende Phillipp Brandl waardoor de eindstand van 3-4 in het voordeel van Glaskoning Twins op het scorebord kon komen. Helaas niet het gehoopte resultaat, maar wel een hele goede vertoning van Silicon Storks.

Tijdens deze wedstrijd hebben Martin Kram en Timo van Aanhout hun debuut in de hoofdklasse gemaakt.

De zondag wedstrijd werd afgelast vanwege de regen en staat gepland om 1 mei ingehaald te worden in Rosmalen om 19.30 uur.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search