Storks opent met verlies

 In Topsport

Na 39 jaar wachten is Silicon Storks terug in de Hoofdklasse. Alle selectiespelers hadden een gezonde spanning, Tijdens de eerste slagbeurt kwam Storks gevaarlijk uit de startblokken. Jurriaan Dijk kwam met 4 wijd op het honk, iets wat hij nog 2 keer deze avond zou doen. Daarna sloeg midvelder Runai Coran tijdens zijn debuut zijn eerste honkslag in de Hoofdklasse. Aangewezen slagman Kendrick Delima, nog een debutant, sloeg de bal ook hard maar helaas werd het een gevangen linedrive voor een dubbelspel.

In het veld begon de wedstrijd wat minder. De leadoff van Glaskoning Twins kwam op het honk door een fout en direct daarna sloeg Ruar Verkerk van Twins een homerun op het werpen van Gijs Timmer (op foto hierboven van Jeem Sportsphotography). Gijs herstelde zich sterk en heeft een dijk van een wedstrijd gegooid. Helaas was de verdediging nog niet scherp, wat het lastig voor hem maakte. Uiteindelijk heeft Gijs 5 innings gegooid waarin hij 6 punten (3 verdiend) tegen kreeg en hij gooide 1 keer vier wijd en 6 keer drie slag.

In het vervolg van de wedstrijd werd Silicon Storks nog gevaarlijk in de 2e en 5e inning met veel honklopers. Maar veel van die lopers werden op de honken achter gelaten waardoor er (in de 5e inning) maar 1 punt gescoord werd. In de 6e en 7e inning werd er ook nog een punt gescoord. Na Gijs Timmer heeft Nick Winkel ook zijn debuut gemaakt in de hoofdklasse door de 6e en 7e inning te gooien. Hij kreeg hierin 1 onverdiend punt tegen en gooide 3 keer drie slag tegenover 2 keer vier wijd. Na een moeilijke laatste inning van Ricky Voorn kwam na 8 innings (na 22.30 uur mag er geen nieuwe inning worden begonnen) de eindstand van 10-3 op het scorebord.

De punten van Silicon Storks zijn gescoord door Jurriaan Dijk, Aldi Guzman, en Tijani Dunlop, nog een debutant die 4 keer op het honk is gekomen door vier wijd.

Naast de eerder genoemde spelers hebben Quinlan de Windt, Joran Berkhout, Giovanny Perez, Tyron de Windt, Sem Petit, en Phillip Brandl hun debuut in de hoofdklasse gemaakt.

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak coach Aldric Dunlop met het AD. Lees dat interview hier terug.

Zaterdag 28 april zal om 14.30 uur de eerste thuiswedstrijd zijn op het sportpark aan de Schapenatjesduin in Den Haag. Wouter Garot van de nieuwe hoofdsponsor van Heren 1, Silicon, zal de eerste bal gooien. Kom allemaal het team aanmoedigen!

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search