Silicon Storks sluit drieluik tegen HCAW af met nipte winst

 In Uncategorized

Na de grote nederlaag afgelopen donderdagavond in Bussum (11-0) kwamen de Hagenaars dit weekeinde weer tweemaal in actie tegen datzelfde HCAW.

De eerste ontmoeting was zaterdagmiddag op het Schapenatjesduin in Kijkduin onder toeziend oog van ca. twintig negatief geteste toeschouwers (foto).

De thuisploeg ging goed van start want in de eerste inning werd een 4-1 voorsprong genomen, maar drie innings later stonden de bezoekers met 4-5 weer aan de goed kant van de score. Via tussenstanden van 5-5 en 5-6 in de achtste inning kon het in de negende en laatste inning nog alle kanten op. De Busummers voegden in de eerste helft van deze inning nog vier punten aan de zes punten toe en in de gelijkmakende slagbeurt kwam de ploeg van coach Eugene Henson niet verder dan twee punten zodat er met een stand van 7-10 een einde aan deze wedstrijd kwam waarbij de Hagenaars in ieder geval een stuk beter voor de dag kwamen dan de kansloze nederlaag van afgelopen donderdagavond in Bussum.

Voor Silicon Storks begon Twan Naessens op de heuvel en zijn cijfers na 3.2 inning leverde 42 strikes op terwijl zijn opvolger Joel Martis na 3.1 inning 29 strike s produceerde. Gedryon Basilia en Yerson Rosalina sloten het pitchen voor de thuisploeg op de heuvel af. Gezamenlijk gooiden de Storks pitchers 176 ballen waarvan 96 slagballen. Waar de HCAW pitchers vier slagmensen met vier maal vier wijd een vrije loop toestonden produceerden de Storks pitchers liefst tienmaal vier wijd met een vrije loop als gevolg.

Zondag

De uitwedstrijd in het Rob Hoffmaan Vallei stadion in Bussum bleef tot aan het einde toe reuze spannend en de Kijkduin bewoners bogen in de negende en laatste inning een achterstand van 7-5 om in een 7-8 overwinning waarbij pitcher Kevin van Veen gesteund door zijn veld stand hield door in de gelijkmakende slagbeurt voor de thuisploeg geen punten meer toe te staan.

In de eerste inning keken de Hagenaars al snel tegen een 3-0 achterstand aan die door Storks in de vierde inning werd omgebogen in een 3-5 voorsprong. De thuisploeg herstelde zich en aan het einde van de zevende inning gaf het scorebord weer een 7-5 voorsprong voor de thuisploeg aan maar zoals boven al omschreven had de ploeg van coach Eugene Henson toch het laatste woord.

Startend pitcher aan Haagse kant was lefty Angela Nelmerson die in zes innings tot 45 strikes kwam uit 98 gegooide ballen.

Zoals al aangegeven was het Kevin van Veen die in de laatste twee innings 36 ballen gooide waarvan 19 als strike gecalled werden.

Komende week staat het drieluik met directe concurrent Quick Amersfoort op het programma waarbij de thuiswedstrijd voor komende zaterdag om 14.30 uur op de rol staat.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Fred Reuling

Recent Posts

Start typing and press Enter to search