Knap herstel Silicon Storks tegen Quick Amersfoort levert vier punten op

 In Uncategorized

De honkballers van Silicon Storks, die donderdagavond in Amersfoort tegen Quick Amersfoort met 15-4 een pak slaag hadden gekregen, hebben zich zaterdagmiddag op het Schapenatjesduin in Kijkduin knap hersteld.

Na een 1-2 achterstand in de 1e inning boog de thuisploeg dit in de 2e inning om in een 4-3 voorsprong. Hierna bleef het stuivertje wisselen want via tussenstanden van 4-5, 6-5 en 6-8 in de 5e inning sloeg de ploeg van coach Eugene Henson haar slag door in de 8e inning liefst vijfmaal over de thuisplaat te komen waardoor bij het begin van de 9e en laatste inning er een 11-8 voorsprong voor de Hagenaars op het scorebord stond. De bezoekers konden hier nog maar één punt tegenover stellen waardoor Silicon Storks met 11-9 aan het langste eind trok.

In deze wedstrijd begon Twan Naessens op de heuvel voor de thuisploeg  die het twee innings volhield waarna Joel Martis het overnam die op zijn beurt afgelost werd door Jayden Gonesh die in ruim vier innings de slagploeg van de Amersfoorters nog maar één punt toestond. Met een score van 86 pitches waarvan 58 strikes behaalde Gonesh een percentage van ruim 67% aan gegooide slagballen. In totaal kwamen de drie Storks pitchers tot 196 pitches waarvan er 117 als strike genoteerd konden worden.

Zondag

In  Amersfoort op het XLLease Park Dorrestein zette de formatie van coach Eugene Henson het herstel wat zaterdag al was ingezet met een 11-9 thuiswinst voort door ook de uitwedstrijd winnend af te sluiten. Na in de 1e inning een 0-1 voorsprong genomen te hebben bouwde de Kijkduinbewoners deze voorsprong in de 5e inning uit naar een 0-5 score. Uiteindelijk hield het veld van Storks onder leiding van de ijzersterke lefty Angela Nelmerson op de Haagse heuvel stand en stond er na negen innings een 3-7 eindstand in Haags voordeel op het scorebord.

De cijfers voor Nelmerson die dus negen innings bleef staan was dat hij van de 143 gegooide ballen er liefst 97 als slagballen genoteerd zag worden wat een percentage van 67,8 % aan strikes inhoudt.

Redactie: Rob Blankenstein

Recent Posts

Start typing and press Enter to search