SILICON STORKS NIET OPGEWASSEN TEGEN 1E KLASSE KAMPIOEN UVV

 In Storks in de media, Topsport, Vereniging
SILICON STORKS NIET OPGEWASSEN TEGEN 1E KLASSE KAMPIOEN UVV
Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Anders Brodsjo

Deze week stond het drieluik in deze vervolgcompetitie op het programma tegen de koploper in deze competitie het Utrechtse UVV, dat in de reguliere competitie van de 1e klasse het kampioenschap veroverde. Alle drie de wedstrijden gingen verloren voor de Hagenaars waarbij de laatste wedstrijd op zondag stil werd gestaan in bij het overlijden van oud-Storks pitcher Winneke Remmerswaal.

Donderdag

De eerste ontmoeting die als thuiswedstrijd voor de Hagenaars geprogrammeerd stond werd afgewerkt in Vleuten, op Sportpark De Paperclip.  Het krachtsverschil in deze wedstrijd was veels te groot getuige de 2 – 16 eindstand.

Zaterdag

De tweede wedstrijd was ‘ook’ een thuiswedstrijd voor de Utrechters. Ook nu was de kampioen van de 1e klasse te sterk voor de ploeg van coach Eugene Henson. Met een 6 – 1 eindstand pakte de thuisploeg de overwinning.

Zondag

Het derde en laatste treffen werd op het complex van de Hagenaars het Schapenatjesduin gespeeld. De Hagenaars begonnen met Mike van den Berg op de heuvel die in de 1e inning één tegenstander over de thuisplaat zag komen. In de 4e inning voegde de bezoekers daar nog een punt aan toe. Na zes innings werd Van den Berg op de heuvel afgelost door Darryl Jamoena die op zijn beurt in de eerste helft van de achtste inning ook twee spelers van de bezoekers over de Haagset huisplaat zag komen.

Homerun

In de gelijkmakende slagbeurt van deze inning was het 3e honkman Raibiently Mercalina die met één man op de honken de bal over de het hek in het linksveld (105 mtr.) sloeg en daarmee de stand op 2 – 4 bracht. In de laatste en beslissende inning kwam er in deze stand geen verandering meer.

UVV

UVV dat zoals bekend in de 1e klaase kampioen is geworden gaat bij de KNBSB een verzoek indienen om als tiende ploeg toegevoegd te worden aan de Hoofdklasse dat nu uit negen teams bestaat. Zoals de zaken er nu voorstaan vind er tot en met het seizoen 2024 geen degradatie plaats uit de hoofdklasse en vormen vooralsnog negen ploegen de hoofdklasse.

‘Winneke Remmerswaal

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stilgestaan bij het op 24 juli. jl. overlijden van oud-Storks pitcher Winneneke Remmerswaal die tussen 1970 en 1974 uitkwam voor de Hagenaars. Daarna vertrok hij naar Amerika waar hij onder andere uitkwam voor de Boston Red Sox. Aan zijn carrière kwam helaas al snel een einde door een chronische blessure aan zijn werparm wat verder spelen onmogelijk maakte. Remmerswaal leefde na een beroerte al sinds 1997 in een verzorgingstehuis in Den Haag.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search