Clinics voor jeugdpitchers en catchers

 In Jeugd, Topsport, Vereniging, Vrijwilligers

Storks bouwt verder aan de toekomst van de jeugd. Op dinsdag 10 mei is gestart met een serie maandelijkse clinics voor de jeugdpitchers en catchers. De 26 jeugdige pitchers en catchers uit alle jeugdteams werden getraind door de pitchers en catchers van Honkbal Heren 1 onder leiding van oud international en Storks pitcher Juriaan Koks. Thierry Walraven coördineert de clinics.

In de eerste clinic werd snel duidelijk dat een goede voorbereiding het halve werk is. De oefendrills voor deze groep zijn echt anders dan de drills die het hele team krijgt. In bullpen sessies was daarna ruimte voor individuele tips en aanwijzingen. De komende maanden zullen alle facetten van het werpen en catchen aan bod blijven komen.

Thierry vertelt dat het belangrijk is dat ook trainers/coaches de clinics bijwonen. “Het is belangrijk dat zij zien wat hun spelers aangeleerd krijgen”, aldus Thierry. “Doel is immers dat zij er bij hun eigen trainingen op kunnen toezien dat de werpers en catchers met de aangeleerde technieken aan de slag gaan”. Een ander voordeel, zo geeft Thierry aan, is dat elke speler dezelfde techniek aangeleerd krijgt. Iedereen weet nu wat er verwacht mag worden.

De volgende clinicdatum is inmiddels bekend: op dinsdag 7 juni om 17.30 uur op Storks.

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search