Koninkrijksteam U23 verslaat ook Oekraïne met ruime cijfers

 In KNBSB, Storks in de media, Topsport

In de laatste wedstrijd van de groepsfase van het EK U23 stond voor Team Kingdom of the Netherlands niets meer op het spel. De groepswinst was na twee grote overwinningen op België en Duitsland al binnen, maar in de wedstrijd tegen Oekraïne gaf het Koninkrijksteam geen enkele blijk van het feit dat er niets meer op het spel stond. Ook deze derde wedstrijd uit de groepsfase werd met ruime cijfers gewonnen: 10-0.

Delano Selassa, gisteren nog goed voor 4 RBI, sloeg vandaag het eerste punt over de thuisplaat. Zijn groundout stelde Julian Rip, die ook vandaag de wedstrijd opende met een leadoff triple, in staat om te scoren. Dat ene puntje was voor starter Koen Postelmans meer dan genoeg run support. De werper van Twins Oosterhout gooide een complete game shutout. In zes innings gooide hij vijf keer drie slag en kreeg hij slechts vier honkslagen tegen. Hiervoor had hij slechts 66 pitches nodig.

De slagploeg kwam vandaag wat traag op gang, maar zou er uiteindelijk wel voor zorgen dat er een ruime overwinning geboekt werd. In de vierde inning verdubbelde Tyriq Kemp, de jongste van de drie Kemp zonen van voormalig international Adonis, de voorsprong met zijn RBI single.

In de vijfde inning brak de aanval de wedstrijd volledig open. RBI singles van Max Kops, Ruendrick Piternella en Diamond Silberie (2 RBI) zorgden al voor een 6-0 voorsprong, maar Silicon Storks catcher Yurdion Martie zorgde voor de klap op de vuurpijl. Hij sloeg een 3-run homerun naar het linksveld en bracht zijn ploeg een heel eind op weg naar opnieuw een mercy rule overwinning. De mercy rule trad in werking toen Diamond Silberie in de zesde inning Max Kops over de thuisplaat sloeg voor het tiende en laatste punt van de wedstrijd.

De homerun van van Martie werd uitbundig gevierd! (Foto: Bob Prins)

Team Kingdom of the Netherlands U23 bleef in de groepsfase foutloos en ongeslagen en eindigt met een runsaldo van 37-4. Nu wordt het tijd voor het echte werk. Morgen volgt de halve finale en daarin is de tegenstander ofwel aartsrivaal Italië ofwel Groot-Brittannië. Die twee staan vanavond om 20.30 uur in Verona tegenover elkaar. De verliezer van dit duel is de tegenstander van het Koninkrijksteam in de halve finale.

Wordt de tegenstander Italië, dan wordt de wedstrijd morgen om 20.30 uur in Verona gespeeld. Is Groot-Brittannië de tegenstander dan wordt de halve finale om 15.00 uur in San Martino Buon Albergo gespeeld. De wedstrijd is hoe dan ook te zien op www.baseballsoftball.tv!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search