KONINKRIJKSTEAM U23 EUROPEES KAMPIOEN

 In KNBSB, Storks in de media, Topsport

Team Kingdom of the Netherlands U23 heeft op zaterdagavond de finale van het EK U23 in Verona, Italië gewonnen van Duitsland en sleepte zo voor de tweede keer de Europese titel in deze leeftijdscategorie binnen! Het Koninkrijksteam versloeg de Duitsers met 7-3 en werd zo ongeslagen Europees Kampioen.

Bondscoach Sidney de Jong gaf in de finale het vertrouwen aan één van zijn jongste spelers. Jayden Gonesh (Silicon Storks) kreeg de start tegen Duitsland en gooide goed. In de eerste inning zorgden een honkslag en een veldfout voor honklopers, maar Gonesh kwam met een dubbelspel uit de inning. En een inning later zag hij zijn slagploeg een 2-0 voorsprong nemen toen Julian Rip een two-run triple sloeg waarop Tyriq Kemp (walk) en Dave Janssen (single) konden scoren.

In de gelijkmakende slagbeurt kon Duitsland een run scoren op een infield single en de daaropvolgende aangooi van korte stop Tommy van de Sanden in een poging om de derde nul van de inning te maken. De Duitse honkloper van het eerste honk probeerde op die aangooi het derde honk te bereiken, maar werd door eerste honkman Sheadion Jamanika uitgegooid.

Dat momentum werd door de Oranje slagploeg direct omgezet in meer runs. Delano Selassa opende de derde slagbeurt met een honkslag en schoof verder op een vrije loop van van de Sanden. Beide lopers schoven op een wilde worp een honk verder en met één uit kon Selassa op de sacrifice fly van Yurdion Martie het derde Nederlandse punt scoren. Tyriq Kemp (double) en Jeandro Tromp (single) sloegen even later de 4-1 en 5-1 over de thuisplaat.

Europees Kampioen

In de vierde inning opende Selassa opnieuw met een honkslag en net als een inning eerder kon hij scoren op de sacrifice fly van Martie. Op de heuvel was Gonesh in de derde inning met twee uit vervangen door Raf Cocu, die in 1.1 shutout innings drie keer drie slag gooide en op zijn beurt werd vervangen door lefty Jasper Elfrink. Elfrink gooide een 1-2-3 inning met twee strikeouts in de vijfde, maar kon niet voorkomen dat de Duitsers van bondscoach Steve Janssen terugkwamen tot 6-3 via een two-run single van Yannick Walther.

Julian Rip sloeg in de zevende inning met een fielder’s choice zijn RBI van de wedstrijd over de thuisplaat voor een belangrijke insurance run. De Jong gaf de bal aan Kevin Bakker met de opdracht om de laatste drie nullen van het EK te maken. Bakker opende met een vrije loop en kreeg direct daarna een honkslag tegen, maar herstelde zich – inmiddels in de stromende regen in Verona – prima met een strikeout en een groundout. Met zijn tweede strikeout van de inning en de twaalfde van de werpers van het Koninkrijksteam in deze finale, maakte Bakker een einde aan de wedstrijd. Team Kingdom of the Netherlands U23 versloeg Duitsland met 7-3 en is Europees Kampioen!

Julian Rip werd uitgeroepen tot Beste Slagman van het EK. De outfielder sloeg .600 en voerde het toernooi ook aan met 12 honkslagen. Aaron de Groot werd de Beste Werper met drie wins en natuurlijk zijn goede outing in de halve finale, waarin hij tien keer drie slag gooide in 3.1 inning. De MVP Award ging naar Jeandro Tromp, die tijdens het EK .500 sloeg met 7 hits, 6 runs en bovendien goede defense.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search