Inschrijving geopend voor publiek bij Hoofdklasse-wedstrijden in pilotperiode

 In KNBSB, Regels, Topsport

Vrijdag 14 mei kondigden we al aan dat in de periode 20 tot en met 30 mei 2021 publiek welkom is bij competitiewedstrijden in de Honkbal Hoofdklasse en de Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse. Vandaag is de definitieve lijst van pilotevents sport in de maand mei gepubliceerd op de site van de Rijksoverheid. Om als toeschouwer bij een honkbal- of softbalwedstrijd aanwezig te zijn, moet je jezelf wel van tevoren inschrijven én laten testen. De inschrijving is vanaf vandaag geopend!

Honkbal Hoofdklasse

Voor de Honkbal Hoofdklasse betekent het dat publiek welkom is bij de competitiewedstrijden die uitsluitend worden gespeeld op:

Donderdag 20 mei
Zaterdag 22 mei
Zondag 23 mei
Donderdag 27 mei
Zaterdag 29 mei
Zondag 30 mei
Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse

Voor de Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse betekent het dat publiek uitsluitend welkom is bij de competitiewedstrijden die worden gespeeld op:

Zaterdag 22 mei
Maandag 24 mei (2e Pinksterdag)
Zaterdag 29 mei
Vooraf inschrijven en testbewijs verplicht

Het aantal toeschouwers dat per sportaccommodatie kan worden toegelaten is vanwege de coronamaatregelen gelimiteerd. Om toegang tot een wedstrijd te krijgen moet je de stappen voor ‘Testen voor toegang’ nemen. Hoe je dit doet, lees je hieronder in zes stappen:

Schrijf jezelf in voor een bezoek aan een honkbalwedstrijd of een softbalwedstrijd
Schrijf jezelf in voor een wedstrijd via deze website:

– Tickets in de Honkbal Hoofdklasse
– Tickets in de Softbal Hoofdklasse

Let op 1: Voor de thuiswedstrijden van L&D Amsterdam Pirates, HCAW en Curaçao Neptunus geldt alleen de inschrijving via het ticketsysteem van de vereniging zelf.

Let op 2: Voor een dubbelwedstrijd bij softbal hoef je jezelf slechts één keer in te schrijven.

Let op 3: Als je je inschrijft via het formulier op deze website krijg je een bevestiging die je mee moet nemen naar de wedstrijd. Check hiervoor eventueel je spam.

Maak een testafspraak
Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur of korter voor je bezoek aan een wedstrijd bent getest. Jeugd onder de 12 jaar mag zonder testbewijs een wedstrijd bezoeken. Zij hoeven dus niet te worden getest. Zij moeten wel een e-mailbevestiging of ticket voor de betreffende wedstrijd hebben.

Laat je testen
Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.

Testuitslag
Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag via ‘Testen voor Toegang’ kun je een testbewijs aanmaken.

Maak een testbewijs
Digitaal testbewijs
Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale testbewijs.

Papieren testbewijs
Geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop ‘Maak papieren testbewijs’. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw testbewijs met QR-code printen.

Bezoek
Neem je e-mailbevestiging of ticket, testbewijs en legitimatiebewijs mee naar de wedstrijd (en indien van toepassing die van de kinderen). Het testbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. De vereniging scant bij de ingang van de sportaccommodatie de QR-code, controleert de gegevens aan de hand van het legitimatiebewijs en controleert tot slot de e-mailbevestiging of ticket.

Bekijk de complete uitleg over ‘Testen voor toegang’.

Gratis test

Bij de pilots ‘Testen voor toegang’ wordt de sneltest gratis uitgevoerd. Of er kosten aan een ticket of inschrijving voor een wedstrijd zijn verbonden is afhankelijk van de ontvangende vereniging.

Bondsofficials als toeschouwer

Een bondsofficial die een honkbalwedstrijd of een softbalwedstrijd als toeschouwer bezoekt, dient zich ook aan bovenstaande zes stappen te conformeren. Dus inschrijven en testen is ook voor hem/haar verplicht. De officialpas-regeling is niet van toepassing op de wedstrijden in deze pilotfase.

Een bondsofficial die door de KNBSB bij een wedstrijd is aangesteld, hoeft zich niet aan bovenstaande te conformeren.

Live genieten van honkbal en softbal

Algemeen Directeur Stefaan Eskes: “Onze nauwe contacten en ons lobbywerk bij VWS en NOC*NSF hebben geresulteerd in deze prachtige kans om, weliswaar in een beperkte periode, publiek toe te laten bij wedstrijden in beide Hoofdklassen. Een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn. Het biedt de mogelijkheid onze vaste schare aan toeschouwers eindelijk weer eens live van honkbal en softbal te kunnen laten genieten. Maar het biedt ook de gelegenheid andere sportliefhebbers naar onze accommodaties te trekken.”

Tot slot

We hopen dat de overige honkbal- en softbalcompetities binnen afzienbare tijd ook weer kunnen worden opgestart en staan daarvoor voortdurend in contact met de overheid, NOC*NSF en collega-sportbonden. Klik hier voor het actuele nieuws over de start van de overige honkbal- en softbalcompetities.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search