NK Little League 2018 zit er op

 In Jeugd, NK Little League

Het zit er op. Drie dagen honk- en softbal tijdens het NK Little League in Huizen en Almere. Dé kans om samen met teamgenoten van andere clubs op te trekken en je te meten met spelers uit andere regio’s. Het resultaat: heel veel plezier en verbroedering. En één Storkie weet dat ze deze zomer naar het EK gaat: Nienke gaat samen met Noa (voorheen ook Storks) naar Breda met de South West Thunders (Seniors).

Invalid slider ID or alias.

We bedanken de Stichting Extra Innings, alle coaches, coordinatoren, ouders, supporters en natuurlijk de spelers van South West Thunders, The Hague Grizzlies en The Hague Bears voor dit fantastische toernooi.

Lees hieronder de dagelijkse updates terug en bekijk de foto’s. Ook Olaf Tompot maakte veel foto’s. Die vind je op zijn eigen site.

Maandag 21 mei

De derde dag van het NK Little League staat in het teken van de finalerondes. Vanochtend vroeg wisten de Littles van South West Thunders zich te plaatsen voor de finale. Dat werd een superspannende wedstrijd. n@ een achterstand van 2-11 wist het team maar liefst 10 punten te scoren voor een 12-11 voorsprong. Maar uiteindelijk moesten ze het toch afleggen tegen de Noord Hollandse Rebels. Die wonnen uiteindelijk met 13-14: Een knappe prestatie van het team met Storkies Mirthe, Chimène, Amy en Lizzy!

The Bears (Juniors), een team met maar liefst 9 Storkies (!) heeft het vanmorgen in de laatste poulewedstrijd nét niet gehaald tegen de Valley Hitters (5-4). Daardoor missen ze de finaleronde. Casper, Kilian, Shaquil, Maximus, Djordy, Sem, Fregin, Joshua en Reyo kijken samen met coach Jorrit terug op een mooie en intensieve voorbereidingstijd en een fantastisch toernooi.

The Bears (Seniors) namen het vanmiddag in de halve finale op tegen Amsterdam. Dat team bleek net een maatje te groot voor het team met Bryan en Floyd. Ook zij hebben het ver geschopt en een mooi toernooi mee gemaakt.

Zondag 20 mei

Wat een dag! Grote successen, hier en daar een teleurstelling maar zoweerzo een fantastische ervaring voor 23 Storkies.

Het is dag 2 van het NK Little League. En de eerste win was al vroeg in de pocket! De Grizzlies wonnen in een spannende wedstrijd van Valley Hitters. Om kans te maken op de finaleronde van maandag, moesten ze ook nog van Rotterdam winnen. Dat is ze helaas niet gelukt. Leandro, Pepijn, Andy en Manuel kijken wel terug op een geweldig toernooi!

Tekst gaat door onder de foto’s

Invalid slider ID or alias.

Bryan en Floyd (The Hague Bears Seniors) wonnen vandaag in een mooi pitchersduel met 3-2 van Noord Holland en spelen morgen hun halve finale.

Vandaag kwamen ook de Bears Juniors voor het eerst in actie. Storks is zeer sterk vertegenwoordigd in dit team met Casper, Kilian, Shaquil, Maximus, Djordy, Sem, Fregin, Joshua en Reyo. Tussenstand: 1 verloren (van Kennemerland, 3-9), 1 gewonnen (van Brabant United, 11-0). Morgenochtend volgt de laatste poulewedstrijd, tegen Valley Hitters  voor een plek in de semi’s.

The Bears Intermediates speelden met Ric en Hunter hun halve finale tegen Brabant United. Bloedstollend spannend, met een steeds wisseldende score. Ze verloren na ruim twee uur met 5-6 maar zijn terecht super trots!

We kunnen successen melden bij de SouthWest Thunders: de seniors wonnen de finale en Nienke gaat met het team naar het EK! Julia speelt morgen de finale met de juniors. En de littles met Amy, Mirthe, Chimène en Lizzy spelen morgen om 9 uur in de halve finale! Go Thunders!!

Zaterdag 19 mei

Tekst loopt door onder foto’s.

Invalid slider ID or alias.

De openingshandeling was een pitch door Oranje international Ginger de Weert op Storks/South West Thunder catcher Amy. Ook werd door alle deelnemers de sportieve eed afgelegd.

Storkies kwamen vandaag in actie bij The Hague Grizzlies. De eerste wedstrijd gewonnen, de tweede verloren en daarmee tweede in de poule. Morgen nemen de nummers twee uit de poules het tegen elkaar op voor een finaleplek. Go Grizzlies!

De SouthWest Thunders (Little League softbal) wonnen de eerste wedstrijd van Vipers ruim. de tweede wedstrijd eindigde gelijk. Daarmee bereikte het team de eerste plaats in de poulefase en staat daardoor morgenochtend in de halve finale.

De Bears Intermediates, waarmee Den Haag voor het eerst meedoet, boekten twee overwinningen en eindigden daardoor als poulewinnaar. Ze staan zondagmiddag in de halve finale!

Ook de Bears Seniors zijn goed begonnen: met twee overwinningen staan ze voorlopig bovenaan in de poule. Zondag de laatste twee poulewedstrijden voor hen en hopelijk ook halve finales.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search