Internationaal succes Aspiranten

 In Jeugd

Het afgelopen Hemelvaartweekend speelden de Storks aspiranten een internationaal toernooi in Zwitserland bij Therwil Flyers. Met o.a. de nationale teams U15 van Zwitserland en Polen, de kampioen van Italië en de koploper in de Nederlandse 1e klasse, Almere’90, was het toernooi sterk bezet. Storks eindigde op een gedeelde 3/4e plaats, waarbij de ploeg veel indruk maakte door sterke optredens aan slag.

De eerste dag speelde Storks tegen een All Star team, dat was samengesteld uit de nationale teams van Polen en Zwitserland. Spelen op seniorenafstand – internationaal gebruikelijk voor U15 – is effe wennen, vooral voor de pitching, maar we sloegen (letterlijk!) ons er goed doorheen. Met vier runs uit vier hits (double van Lucas) was Storks goed bezig aan slag. De mooiste play in het veld was de caught stealing Sem-Casper in de tweede innings. De vier pitchers (Lucas, Reyo en Ivan, die speciaal voor de gelegenheid meedeed) gooiden in vier innings acht strike-outs, waarbij ze slechts twee runs toe hoefden te staan. Djordy gooide in de laatste inning de deur op slot op drie K’s op rij. Eindstand Storks-AllStars: 4-2

Tekst gaat verder onder foto’s

Invalid slider ID or alias.

 

Twee wedstrijden op dag twee, waarvan de eerste al om 8:00 begon. De tegenstander, Fortitudo Bologna, lag op dezelfde slaapzaal in de bunker (echt waar – een echte Zwitserse reservistenbunker!), en de wedstrijd was de avond ervoor al begonnen. Storks won de psychologische nachtelijke oorlogsvoering. In de ochtendwedstrijd kwamen de Italiaanse kampioenen het best uit de startblokken, waarbij de laatste nul van de inning gemaakt werd met een fraaie outfield assist van Djordy die vanuit centerfield de loper die van het tweede honk was gestart uitgooide op thuis. Door sterk optreden aan slag kwam Storks terug van een 3-0 achterstand. Eerst werden Sem en Casper (hits) binnengeslagen door Joshua (double) en eigenlijk had het punt van Djordy (die met 4-wijd op het eerste honk stond) ook moeten tellen. In de gelijkmakende tweede slagbeurt trok Storks de stand gelijk tot 4-4 door runs van Reyo en Ivan op een tik van Fregin. Eindstand Fortitudo Bologna – Storks: 4-4

De middagwedstrijd tegen het U15 Nationaal team van Zwitserland ging om de winst in de poule. Storks ging furieus van start met 4 runs in de eerste inning voor 0 uit. De toernooiregel dat een inning eindigde na 4 runs voorkwam erger voor de Zwitsers. Op honkslagen van Sem (double) en Djordy scoorden Reyo, Maximus, Casper en Sem. Op het pitchen van Djordy wisten de Zwitsers in de eerste twee innings niet te scoren. Ivan en Casper gooiden de wedstrijd uit, maar stonden in totaal wel 7 runs toe. 4 binnengeslagen punten op honkslagen van Hunter (double), Kilian en Joshua voerden de score op tot de eindstand Storks-Zwitserland U15: 9-7 – poulewinst!

Na twee dagen stralend honkbalweer lieten de weergoden het helaas een beetje afweten bij de finalewedstrijden. In een koude miezerregen treden de Storks aan tegen Baseball United Almere’90, tegen wie de eerste competitiewedstrijd in april nipt verloren was gegaan, ondanks drie klappen over de hekken. Met hun sterkste twee pitchers op de heuvel en een outfield dat -beducht voor de Haagse slagkracht- heel diep stond, trad Almere aan voor een Nederlands onderonsje. 2 Strike-outs van Shaquil en een fraaie vang in het linksveld van Hunter konden niet voorkomen dat Almere een 1-0 voorsprong nam in de eerste inning. Met Reyo (single) op het tweede honk sloeg Casper een hele verre bal die helaas in het midveld (op de warning track van het seniorenveld) werd gevangen. Eén inning later overkwam Joshua precies hetzelfde: wat op een regulier aspirantenveld een HR zou zijn geweest werd nu net gepakt in het midveld. Ondanks goed werk van Maximus in het infield (twee vangen en een aangooi op 1) en sterk pitchen van Lucas in de laatste twee innings (3 K’s) liep Almere verder uit naar de eindstand: 6-0. Grote teleurstelling, want de verwachtingen waren hoog gespannen geweest.

Almere’90 won ‘s middags de finale van Fortitudo Bologna met 5-3. Storks eindigde als gedeeld 3e/4e, waarbij het Poolse team hoger werd geklasseerd vanwege meer overwinningen in de poulefase. Al met al sterk gehonkbald, voor het eerst op een groot veld, goed geslagen (beste slagploeg in de poulefase!), meegedaan om de prijzen en een hoop lol gehad. Dank aan de coaches Paco, Ricky en Jorrit, de sponsors van het team (McDonalds, Van den Bergh Gevelonderhoud, Kroonhof Vastgoed, SSK en Albemarle) en de meegereisde fans!

De doelen die we ons vooraf hadden gesteld hebben we helemaal waargemaakt: goed honkballen, leren om op een groot veld te spelen en plezier hebben als team. Op naar de Alphians Baseball Classics in augustus!

Wil je het team blijvend volgen? Dat kan via hun eigen Facebook pagina.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search