Vierde win in laatste weekend

 In Topsport

Deze week werd de laatste ronden van de reguliere competitie afgewerkt. Silicon Storks was al veroordeeld tot de degradatiepoule, maar het Haarlemse DSS was nog in de race voor de 4e plek, en dus de kampioenspoule. Zij begonnen het weekeinde met evenveel punten als Glaskoning Twins.

De wedstrijd op donderdagavond was na 1 inning al gespeeld. Tijani Dunlop sloeg een tweehonkslag om de wedstrijd te beginnen en kon scoren op een honkslag van Joost van den Bergh. DSS antwoordde furieus in haar helft van de 1e inning. Zeven honkslagen leidde tot 6 punten. Tijdens de rest van de wedstrijd konden beide ploegen weinig meer uitrichten en de stand bleef 1-6. Boudewijk van Elswijk heeft tijdens deze wedstrijd zijn seizoen debuut gemaakt.

De tekst loopt door onder de foto’s van Robert Bos. Het volledige album van de wedstrijd van 18 augustus vind je hier.

Invalid slider ID or alias.

 

Ook op zaterdag scoorde Silicon Storks in de 1e inning. Nadat DSS niet wist te scoren, werd Tijani Dunlop binnengeslagen door Kenny George die vervolgens werd binnengeslagen door een tweehonkslag van Sergio Schoop, één van zijn drie tweehonkslagen van de dag. Doordat DSS in de 3e en de 6e inning een punt wist te scoren, was de stand weer gelijk. Silicon Storks nam hier geen genoegen mee en sloeg 6 honkslagen en scoorde 3 punten in de volgende inning. Na 6 goede innings werd Martin Kram vervangen door Darryl Jamoena. Hij moest nog wel een puntje incasseren in de 7e inning, maar dat was het laatste gevaar. Gijs Timmer gooide de laatste 1 1/3 inning en verdiende zo zijn eerste save voor Silicon Storks. Martin Kram pakte zijn eerste win in de Hoofdklasse.

Zondag was ook een goede en spannende wedstrijd. Jurrian Koks begon op de heuvel en had 6 innings lang alles onder controle. Datzelfde gold voor de werper van DSS. De innings volgden elkaar in rap tempo op. In de 8e inning sloeg DSS net zo snel toe. De openingsslagman kreeg vier wijd, stal het 2e honk, en kon naar het 3e honk door een opofferingsstootslag. Dit bleek allemaal overbodig. De volgende slagman sloeg eerst nog een line drive die gevangen werd, maar daarna werd er een homerun geslagen, die in het linksveld op de weg(!) belandde. Dit was ook meteen de einduitslag van de wedstrijd. Philipp Brandl en Tyron de Windt sloegen de enige honkslagen voor Silicon Storks.

Door de ene overwinning van Silicon Storks dit weekend, is ook DSS aangewezen op de degradatiepoule. Naast Silicon Storks zitten ook Hoofddorp Pioniers en Quick Amersfoort in deze poule. Deze teams zullen 3 wedstrijden tegen elk team spelen. Iedereen begint weer met nul punten Na de 9 wedstrijden moet de nummer laatst een best-of-five spelen tegen de kampioen van de Overgangsklasse voor lijfsbehoud.

De degradatiegroep begint voor Silicon Storks weer met een drieluik tegen DSS. Donderdag wordt er om 19.30 uur in Rotterdam gespeeld, zaterdag om 14.00 uur in Haarlem, en zondag om 14.30 uur in Kijkduin. Kom alle dagen het team aanmoedigen en help hen volgend jaar weer uit te komen in de Hoofdklasse!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search