Geen punten op DSS

 In Topsport

Het eerste van drie weekends in de degradatiepoule levert geen van de broodnodige punten op voor Silicon Storks. Het sterkere DSS won alle duels.

Juan Carlos Sulbaran was in de eerste wedstrijd direct terug op de heuvel voor Silicon Storks. Het begin was alleen niet al te scherp. Twee honkslagen en een fout leidde direct tot 3 punten voor DSS. De Haagse slagploeg scoorde een punt in de 1e en in de 2e inning om de stand weer op 3-2 te brengen. In de 4e inning namen de Haarlemmers weer afstand door nog eens 6 punten te scoren, mede door een grandslam homerun. In het rest van de wedstrijd werd het niet meer spannend, maar wisten beide teams nog een punt te scoren. Eindstand 3-10. Namens Silicon Storks sloeg Joost van den Bergh een honkslag en een tweehonkslag en Runai Coran sloeg een honkslag, tweehonkslag, en een driehonkslag. Gijs Timmer kreeg in 5 1/3 inning 1 punt tegen en gooide 5 keer drie slag.

Zondag begon Silicon Storks beter aan de wedstrijd in de eerste innings werd een 2-0 voorsprong genomen door honkslagen van Tyron de Windt, Gino Gil, en Runai Coran. De 4e inning was een slechte inning voor het team uit Kijkduin. Er ging niet veel goed. Vijf honkslagen, twee fouten, en een vier wijd leidde tot 5 punten. Een mooi dubbelspel van Philipp Brandl om de inning te eindigen voorkwam erger. Silicon Storks wist zelf nog wel 3 punten te scoren gedurende de rest van de wedstrijd, maar DSS scoorde zelf ook nog 3 punten. De eindstand werd hierdoor 5-8. Runai Coran en Gino Gil sloegen alle 2 honkslagen en Jurriaan Dijk sloeg 2 punten binnen.

De wedstrijd van zaterdag was verregend, dus mocht deze worden ingehaald op de maandagavond. Ook tijdens deze wedstrijd kwam Silicon Storks moeilijk uit de startblokken. In de 1e inning nam DSS een 2-0 voorsprong en keken zij niet meer om. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd naar 5-0. Pas in de 8e inning kon Silicon Storks iets terug doen. Op een honkslag van Boudewijn van Elswijk kon Quinlan de Windt scoren en Jurriaan Dijk scoorde door een opofferingsslag van Tyron de Windt. Nog een hoogtepunt van de wedstrijd was de aangooi van Juan Carlos Sulbaran naar de thuisplaat in de 8e inning. Een honkloper van DSS dacht te scoren vanaf het 3e honk op een opofferingsslag, maar werd door een absolute streep meters uitgegooid. Boudewijn van Elswijk en (weer) Runai Coran sloegen 2 honkslagen. José Moreno kreeg in 4 innings op de heuvel 1 punt tegen (0 verdiend).

Deze week worden de wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers afgewerkt. Donderdag (vanavond) wordt er om 19.30 uur in Hoofddorp gespeeld. Zaterdag om 14.30 uur vindt de wedstrijd plaats in Kijkduin. Zondag wordt er om 15.00 uur weer in Hoofddorp gespeeld.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search