Veel strijdlust tegen Pirates

 In Topsport

Hoe is het om na een zomerstop én een coachwissel meteen in het slagperk te moeten treden voor een drieluik tegen hoofdklasse topper Pirates (L&D Amsterdam)?

De donderdagavondwedstrijd werd afgelast door regen en onweer. Omdat de bond de wedstrijd per se op vrijdag wilde spelen was het voor zowel Silicon Storks als L&D Amsterdam even puzzelen met de opstelling. Er was een flink aantal spelers die werk en andere afspraken op de vrijdagavond hadden staan. Doordat Chris Langenkamp en Mark Hazebroek van Storks Heren 2 mee wilden spelen kon de wedstrijd door gaan. Ondanks de verre van ideale omstandigheden begon Silicon Storks niet slecht aan de wedstrijd. L&D Amsterdam kwam in de 1e inning op voorsprong op het werpen van Martin Kram, maar daar bleef het bij voor 5 innings. In de 5e kwam Silicon Storks zelfs even langszij door honkslagen van Joost van den Bergh en debutant Chris Langenkamp. In zowel de 6e als de 7e inning sloegen de Amsterdammers een solo homerun om weer op voorsprong te komen. Mark Hazebroek maakte daarna zijn hoofdklasse debuut en stond in 1 1/3 inning alleen één honkloper toe door een vier wijd. In de 8e inning werden er nog wel 2 punten gescoord wat de eindstand tot 1-5 bracht.

Op zaterdag begon Jurrian Koks op de heuvel tegen Rob Cordemans. Koks zag er goed uit op de heuvel, maar doordat wat geslagen ballen die net niet goed vielen (voor Silicon Storks) liep L&D Amsterdam gestaag uit naar een 6-0 voorsprong. Vanaf de 5e inning sloegen de Amsterdammers nog maar 2 honkslagen. Het kwaad was echter al geschied. Silicon Storks wist alleen in de 5e inning één punt te scoren. Kenny George sloeg na een lange afwezigheid in de Hoofdklasse weer zijn eerste (twee)honkslag. Door een honkslag van Tijani Dunlop kon hij opschuiven naar het 3e honk en op de opofferingsslag van Sem Petit kon hij scoren.

Net als op de zaterdag, begon L&D Amsterdam gestaag hun voorsprong op te bouwen. In de eerste twee innings scoorden zij twee keer. Daarna ging het helaas een stuk harder en stond het na de eerste helft van de 7e inning 0-10. Silicon Storks was echter nog niet klaar en wist in haar helft van de 7e inning 4 keer te scoren. Honkslagen van Sem Petit, Runai Coran, Joost van den Bergh, en Tyron de Windt, in combinatie met twee Amsterdamse veldfouten zorgde voor 4 Haagse punten. Helaas scoorde L&D Amsterdam nog 3 punten in de laatste inning om de eindstand op 4-13 te brengen. Ondanks het verlies sloeg Silicon Storks 11 honkslagen in deze wedstrijd. Joost van den Bergh, Tyron de Windt, en Quinland de Windt hadden er elk twee.

Aankomende week wordt het drieluik tegen Meerlease Pioniers afgewerkt. Donderdag en zondag wordt er in Hoofddorp gespeeld en zaterdag vindt de wedstrijd plaats in Kijkduin om 14.30 uur.

Helaas waren onze vaste fotografen verhinderd. Een fotoloos verslag, dit keer.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search