Update 6 mei: Start honkbal- en softbalcompetities seizoen 2021

 In KNBSB

Tegen de verwachting in heeft het kabinet deze week geen persconferentie gegeven. Het kabinet heeft daarmee op de pauzeknop gedrukt wat betreft het onlangs gepresenteerde openingsplan. De aangekondigde versoepelingen per 11 mei (stap 2), onder andere voor sport, gaan niet door. In dit bericht informeren we u over de gevolgen daarvan voor het honkbal- en softbalseizoen 2021.

Start jeugdcompetities
Voor de startdatum van alle jeugdcompetities betekent dit dat de wedstrijden in het weekend van 15-16 mei helaas niet kunnen doorgaan. Of het haalbaar is om het weekend daarna (22-23 mei) wel te starten, is afhankelijk van wanneer de volgende versoepelingen voor de sport er gaan komen.

Start seniorencompetities
Voor de seniorencompetities houden we vooralsnog vast aan de startdatum in de week van maandag 31 mei. Alle geplande competitiewedstrijden tot en met zondag 30 mei zijn door de afdeling Competitiezaken op ‘afgelast door bond’ gezet.

Tot slot
Sport wordt steeds vaker en steeds nadrukkelijker genoemd als belangrijk deel van de oplossing uit deze coronacrisis. In combinatie met de toenemende vaccinatiegraad in Nederland zijn wij ervan overtuigd dat de honkbal- en softbalcompetities binnen afzienbare tijd kunnen worden opgestart. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en staan voortdurend in contact met de overheid, NOC*NSF en collega-sportbonden. In de komende weken blijven we u uiteraard tijdig informeren.

Hou vol, we gaan echt van start!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search