UPDATE 31 MEI: START JUNIOREN-COMPETITIES TOCH OPGESCHORT TOT NIEUWE VERSOEPELINGEN WORDEN AANGEKONDIGD

 In Jeugd, KNBSB

31 mei 2021

In deze update vindt u meer informatie over de Junioren-competities en het uitstellen van de startdatum van die competities. Daarnaast komt NOC*NSF maandag 31 mei met een actuele versie van het ‘Protocol Verantwoord sporten’ en de ‘Veel gestelde vragen’.

In onze update van vrijdag 28 mei hebben we naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gepubliceerd dat vanaf 5 juni alle jeugdcompetities, inclusief de Junioren-competities, weer van start kunnen gaan. Vanaf die datum staat het kabinet het weer toe dat sporters tot en met 17 jaar wedstrijden mogen spelen.

De afgelopen dagen is veel discussie over het opstarten van de Junioren-competities ontstaan en hebben veel verenigingen aan ons kenbaar gemaakt door de door het kabinet gestelde leeftijdsgrens  (t/m 17 jaar) de nodige complicaties te zien. Daarom hebben we alsnog besloten de start van de Junioren-competities voorlopig op te schorten.

De geplande competitiewedstrijden tot en met zondag 20 juni worden door Competitiezaken op ‘afgelast door bond’ gezet. In afwachting van nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen bepalen we op een later moment de nieuwe startdatum van de Junioren-competities.

NOC*NSF: Protocol Verantwoord sporten en Veelgestelde vragen

NOC*NSF streeft ernaar maandag 31 mei aan het einde van de middag het ‘Protocol Verantwoord sporten’ en de ‘Veel gestelde vragen (FAQ)’ weer actueel te hebben. Hierin worden de maatregelen verwerkt zoals die per 5 juni zullen gelden. Bijvoorbeeld de vraag of ouders van het uitspelende team welkom zijn op de accommodatie tijdens een competitiewedstrijd. De afgelopen dagen hebben we daar veel vragen over binnengekregen. Houd de site van NOC*NSF dus in de gaten!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search