Twee Storks naar EK Big League

 In Jeugd, KNBSB, NK Little League

In 2016 vindt het EK Big League (spelers van 16-18 jaar) plaats in Breda. Eerder sloeg een NL Big League Team zich al naar de World Series in de VS. Twee Storks leden zijn inmiddels doorgedrongen tot de voorlopige selectie: Jim en Marvin. Dael en Twan probeerden het ook maar zijn uiteindelijk niet geselecteerd. Georgette Hekker volgt het team en de Storks mannen sinds 11 april en doet verslag…

11 april Houten, op het prachtige, doch zeer winderige complex van de Houten Dragons….. Na een maand verlenging van de inschrijving staan er uiteindelijk 25 gespannen boys klaar om aan de eerste van de 3 selectietrainingen voor het EK Big League te beginnen. Vier van hen komen van Storks: Dael (HB2) Twan, Marvin en Jim (HBJ1). Het is ijzig koud en de wind giert ze om de oren. Na de warming up starten ze met een aantal behendigheidsoefeningen, waarbij goed te zien is wie vooral accuraat en tegelijkertijd snel met de bal is. Hierna volgen in- en outfield oefeningen. De training wordt afgesloten met cooling down suicïdes (ren je rot naar 1st en 2nd base). Daarna nog 5 poles to poles voor de broodnodige conditie en dan mogen ze huiswaarts.

18 april is de 2e selectietraining die na de warming up voornamelijk bestond uit batting practice. De pitchers en catchers werkten een programma af in de bullpen. Uiteraard werd deze training ook met een cooling down en het lopen van poles afgesloten.

25 april werd de training vanwege slechte weersomstandigheden afgelast. In eerste instantie wilde de 3 coaches (Dino, Roeland en Gershwin) de selectie hiermee afronden, maar uiteindelijk werd er besloten om maandag 2 mei toch nog een laatste training te doen. Inmiddels was het aantal speler met een 3tal AAA spelers aangevuld, waardoor de concurrentie, die toch al niet misselijk was, nog zwaarder werd.

Geselecteerd voor het EK Big Leaugue Team: Jim Wursten en Marvin Hoet

Geselecteerd voor het EK Big Leaugue Team: Jim Wursten en Marvin Hoet

Maandag 2 mei waren er diverse spelers, waaronder Twan, afwezig i.vm. vakantie. De overige spelers werden flink afgebeuld. Marvin kreeg als enige 3e honkman tonnen vol ballen te verwerken. Jim en zijn 3 “concucatchers” rouleerden continue met aangooien op het 2e honk. Dael in het outfield om samen met anderen vele ballen te vangen. Alle pitchers stonden op de heuvel, het hele infield was een enorme bedrijvigheid. Wederom kwamen alle jongens ook nog aan slag, bunt, situatie en free werden hier gevraagd. Na een zware training kregen de jongens te horen dat zij de volgende dag de uitslag van de selectie zouden ontvangen….

Dinsdag 3 mei kwam de verlossende mail, van de inmiddels 29(!) spelers zijn er 17 door…….Marvin Hoet en Jim Wursten zitten bij deze 17! Helaas voor Twan en Dael eindigt hier voor hun de droom. Verder 3 spelers van Pioneers, 2 van Jeka, 1 van Hawks, 1 van Orioles, 2 van Neptunus, 1 van Twins, 1 van Pirates, 3 van Quick en 1 van RHC.

Omdat de coaches nog niet weten met hoeveel spelers ze uiteindelijk bij het EK mogen spelen bestaat de kans dat er nog 1 of 2 spelers moeten afvallen. I.v.m. de schoolexamens zullen de trainingen eind mei van start gaan. Ook zullen er een aantal oefenwedstrijden worden gespeeld, dit alles om een basis voor het EK te leggen. Het Europe & Africa Tournament (Big League Baseball Championship) 2016 vindt plaats van 14 t/m 17 juli bij Jeka te Breda.

Wordt vervolgd, Georgette Hekker

Recent Posts

Start typing and press Enter to search