Storks verslaat Kroatië in aanloop naar EK

 In Topsport

Maandagavond speelde het nationale team van Kroatië een oefenwedstrijd tegen de honkballers van Storks. Kroatië doet vanaf vrijdag mee aan het Europees Kampioenschap Honkbal in Hoofddorp. Het Haagse Storks werd vorige week nog kampioen van de Overgangsklasse. Na zes-en-een-halve inning op Sportpark Kijkduin waren de Hagenaars verrassend met 5-4 de sterkste.

Ongeveer honderd toeschouwers, waaronder een klein contingent Kroatische supporters, zagen hoe de gasten in het oefenduel tegen Storks voortvarend van start gingen. Na twee slagbeurten stond Kroatië al met 0-4 voor tegen Storks dat voor ongeveer de helft uit spelers van de Haagse Baseball Academy Tsunami bestond. Hierna kreeg de jonge thuisploeg ploeg grip op de wedstrijd en wist tegen het tegenvallende Kroatië in de derde en vierde inning 2 en 3 punten binnen te slaan. Het Kroatisch nationale team wist vervolgens weinig meer uit te richten tegen de Haagse veldploeg. In de zevende inning kwam er daarmee een einde aan de wedstrijd met 5-4 voor de thuisploeg als verrassende maar ook absoluut verdiende uitslag.

EK
Aanstaande vrijdag begint voor Kroatië het EK dat in Hoofddorp wordt gespeeld. Eerste tegenstander van de Oost-Europese ploeg is dan het nationale team van Frankrijk.

Meer foto’s zien van deze wedstrijd? bekijk dan het Flickr album dat fotograaf Robert Bos maakte. Wil je alles lezen over Storks Heren 1? Bekijk dan hun eigen website.

bericht overgenomen van: Haagse Topsport
fotografie: Robert Bos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search