STORKS VERBAAST VRIEND EN VIJAND

 In Storks in de media, Topsport

STORKS VERBAAST VRIEND EN VIJAND

door: Jan van der Sande
foto: Robert Bos

Na twee grote nederlagen 1-12 en 9-20 begon Storks zondagmiddag met goede moed aan de derde wedstrijd tegen het Haarlemse DSS/Kinheim. Donderdagavond speelden zij foutloos, ditmaal maakten zij één foutje maar dat werd meer dan goed gemaakt door een sterke aanval.

Eindstand 10-1

Mike van den Berg kreeg als starter het vertrouwen van hoofdcoach Eugene Henson. Van den Berg heerste vanaf de eerste inning op de heuvel en wat later ongebruikelijk werd was dat hij dit de gehele wedstrijd volhield.

Natuurlijk kon hij dat niet alleen en hij werd verdedigend goed geholpen door vooral derde honkman Luis Gonzalez en korte stop Rubiently Mercalina. Zij wisten telkens hun eerste honkman Quendryson Reinilia goed te vinden.

De tegenstander had in de voorgaande twee wedstrijden niet minder dan 32 !! maal gescoord, maar ditmaal bleven zij heel lang op nul staan. Storks nam in de eerste inning al een 1-0 voorsprong en bleven die vanaf dat moment telkens verder uitbreiden. In de derde beurt kwamen alle spelers van de thuisploeg aan slag. Joel Hernandeze begon met een triple waarna ook Kevin van Veen en eerste honkman Reinilia met honkslagen de stand naar 5-0 tilden. Een slagbeurt later zorgde een double van Edvin Irasquin dat er nog een run aan het totaal werd toegevoegd. 6-0

In de zesde inning stond er helemaal geen maat op de thuisploeg. Niet minder dan 10 Storks spelers kwamen aan slag en vier hits en een aantal vrije lopen zorgden voor een ongekende 10-0 stand.

Even leek het dat hierdoor de wedstrijd in zeven slagbeurten kon worden afgesloten. Echter Donny Kuiper, die drie van de slechts vijf Haarlemse hits sloeg kon scoren op een wilde worp. Hierdoor moesten de volledige negen innings gespeeld worden. Mike gooide 110 pitches en werd glorieus winnaar. Aanvallend kwamen er dertien hits van de Storks knuppels. Uitblinker hierbij was Rubiently Mercalina die drie uit vier sloeg.

In het komende weekend staat het drieluik tegen RCH Memorie Sieraden op het programma. Tweemaal in Heemstede en zaterdag in Den Haag. Op die dag viert Storks zijn 70-jarig bestaan. Het zou mooi zijn als de koploper dan verslagen wordt.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search