Silicon Storks hervat de competitie tegen DSS/Kinheim met een pak slaag van 1-12

 In Storks in de media, Topsport
17 juni
Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Robert Bos

Na een korte stop vanwege Europa Cup verplichtingen van landskampioen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus is de competitie in de Hoofdklasse weer hervat. Silicon Storks  gaat met de vier andere ploegen die in het rechterrijtje zijn geëindigd aan het tweede deel van de reguliere competitie beginnen. Donderdagavond ontvingen de Hagenaars in het Familie Stadion in Rotterdam DSS/Kinheim.

Het team van coach Eugene Henson dolf in zeven innings met 1 – 12 het onderspit in een wedstrijd die een kleine drie uur in beslag nam. Na twee innings hielden de ploegen elkaar nog in evenwicht (1 – 1) waarbij het Haagse punt over de thuisplaat werd gebracht door midvelder Kevin van Veen. Na zes innings waren de bezoekers uit Haarlem al uitgelopen naar een tussenstand van 1 – 5 en voegden daar in de zevende en laatste inning nog zeven punten aan toe wat mede te wijten was aan liefst zeven fouten aan Haagse kant zodat er op het scorebord een 1 – 12 eindstand te lezen viel.

Pitchers

Voor de Kijkduinbewoners begon Darryl Jamoena op de heuvel. Hierna waren het achtereenvolgens Johannes Verroen, Twan Naessens, David van Heyningen en Edvin Yrausquin die ook nog op de heuvel verschenen. Van Heyningen die slechts twee slagmensen van de bezoekers tegenover zich zag moest lijdzaam toezien dat hij zeven Haarlemmers over de thuisplaat zag komen mede als gevolg van liefst zeven veldfouten.

Gezamenlijke cijfers Storks Pitchers

De Haagse pitchers kwamen tot 17x 4 wijd en 5x 3 slag. Ze incasseerden 11 honkslagen en het Haagse veld ging ook elf maal in de fout.

Honkslagen Storks

Voor de slagmensen van het Schapenatjesduin vielen er vijf honkslagen te noteren.

Zaterdag/Zondag

Komende zaterdag gaat Storks op bezoek in Haarlem en zondag is het derde en laatste duel tegen DSS/Kinheim in Kijkduin, aanvang: 13.30 uur.


Recent Posts

Start typing and press Enter to search