Storks succesvol met Tsunami

 In Topsport

De MLB heeft besloten de financiering van talentontwikkeling in Nederland terug te schroeven. De KNBSB heeft nu besloten twee van de zes Nederlandse Academies te sluiten. Tsunami is één van die twee.

De sluiting komt nét op het moment dat het Storks Heren 1 Overgangsklasseteam  de voordelen van de samenwerking begint te proeven. En ook op het moment dat de talenten en oud Storks spelers  weten door te breken.  Joost van den Bergh (18) is terug op Storks. Hij komt regelmatig uit voor Storks Heren 1 en sloeg vorig weekend zijn eerste homerun in de Overgangsklasse. Oud Storkie Jason Netten (15) is pas geselecteerd  voor Jong Oranje U15. Hij strijdt medio juli in Oostenrijk mee om het Europees Kampioenschap.

Jason Netten en Joost van den Bergh

In 2014 tekenden Storks en Tsunami een samenwerkingsovereenkomst. Tsunami kon vrij beschikken over de talenten van Storks. Storks leverde opleidingsplekken in de reguliere topsport competitie. En Storks hoeft geen opleidingskosten te betalen. Inmiddels is Tsunami ook ‘leverancier’ van spelers voor Wassenaar. Mogelijk zullen ook deze spelers in de toekomst mee kunnen draaien in Storks hoofdmacht.

In het huidige Storks Heren 1 draaien – afwisselend – inmiddels maar liefst tien talenten van de Academy mee. Met deze ‘eigen kweek’  is voor Storks de stap naar promotie richting Hoofdklasse weer een stukje dichterbij gekomen. Naast Joost van den Bergh zijn ook de volgende spelers door Tsunami opgeleid: Ricky Voorn, Nick Winkel, Jurriaan Dijk, Sem Petit, Philipp Brandl, Giovanni Perez, Tijani Dunlop, Timo van Aanhout en Joran Berkhout. Pitcher Aaron de Groot komt niet van Tsunami maar is ook een ex Academy speler.

Wat de gevolgen zijn van de beslissingen van de MLB en de KNBSB voor talentontwikkeling zijn is nog niet duidelijk. Met deze sterke lichting kunnen we de komende jaren in elk geval goed vooruit.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search