Silicon Storks slaat tegen Hoofddorp Pioniers toe in laatste inning

 In Storks in de media, Topsport

De honkballers van Silicon Storks hebben donderdagavond in Hoofddorp tegen de Pioniers toegeslagen in de negende en laatste inning. Storks stapte met een 5-8 overwinning van het veld.

In dit eerste duel van dit drieluik tegen concurrent Pioniers begon de ploeg van coach Eugene Henson goed door in de 1e inning een 0-1 voorsprong te nemen. In de 3e inning werd dit uitgebouwd naar een 0-3 score. In de 4e inning kwam de thuisploeg sterk terug. De rollen draaide volledig om en de Pioniers bogen de score om naar een 4-3 voorsprong. Vervolgens werd deze stand nog door de thuisploeg verhoogd naar een 5-3 score. Een stand die tot het begin van 9e en laatste inning bleef staan. In deze eerste helft van deze inning kwamen er voor de Hagenaars liefst vijf man over de thuisplaat. Onder leiding van reliever  Gonesh gaven de Kijkduin bewoners niets meer weg en sleepte de ploeg van het Schapenatjesduin een knappe 5 – 8 overwinning uit het vuur.

Voor de Hagenaars begon Twan Naessens als startend pitcher. Waarna achtereenvolgens Gedryon Basilia, Obed Hernandez en Jayden Gonesh ook nog op de Haagse heuvel verschenen. In deze wedstrijd die toch weer ruim drie uur duurde was Joran Berkhout aan Haagse kant verantwoordelijk voor twee punten. Hij kwam tweemaal over de thuisplaat.

Door deze winst neemt Silicon Storks nu in de stand een zesde plaats op de ranglijst in. Komende zaterdag om 14.30 uur is het tweede duel op het complex van de Hagenaars in Kijkduin.

Redactie: Rob Blankenstein / Haagse Topsport

Recent Posts

Start typing and press Enter to search