Silicon Storks pakt vier punten in drieluik met DSS/Kinheim

 In Storks in de media, Topsport

De honkballers van Silicon Storks hebben in het drieluik met het Haarlemse DSS/Kinheim vier punten gepakt. Na de winst donderdagavond ging de uitwedstrijd zaterdag in Haarlem nipt verloren maar zondag op het eigen vertrouwde Schapenatjesduin trok de formatie van coach Eugene Henson aan het langste eind zodat de Hagenaars weer vier punten aan hun totaal in de Hoofdklasse hebben toegevoegd.

donderdag

Silicon Storks heeft donderdagavond het eerste ‘thuis’duel van het drieluik tegen DSS/Kinheim in het Familiestadion van Neptunus in Rotterdam nipt in haar voordeel beslist. In de 4e inning kwamen beide ploegen tweemaal over de thuisplaat waarna de Hagenaars in de 5e en 6e inning uitliepen naar een 4-2 voorsprong. In de 7e inning deden de Haarlemmers nog wat terug (4 – 3) en deze score bleef op het scorebord staan in de 9e en laatste inning.

Voor de ploeg van coach Eugene Henson namen Stephen Henson, Sheadion Jamanika, Ibrahin Redan en Kelvin Knape de vier Haagse punten voor hun rekening.

In deze wedstrijd die ‘slechts’ twee uur en twintig minuten in beslag nam begon Kevin van Veen als pitcher en hij bleef zes innings staan waarin hij 94 ballen gooide en  waarvan er 56 als slagbal genoteerd konden worden. Jayden Gonesh loste van Veen af in de resterende drie innings en hij kwam hij tot 40 gegooide ballen met 28 strikes als resultaat.

Zaterdag

Na de nipte winst donderdagavond met 4-3 moest de ploeg van coach Eugene Henson zaterdagmiddag in Haarlem met dezelfde cijfers nu nipt de winst laten aan DSS/Kinheim.

In het Pim Mulier Stadion nam de thuisploeg al gelijk in de 1e inning een 2-0 voorsprong een stand die tot 7e inning bleef staan waarin de Kijkduin bewoners één man over de thuisplaat kregen. In de 8e inning slaagden beide ploegen erin om twee man over de thuisplaat te krijgen zodat bij een 4-3 stand de Hagenaars in de 9e inning nog één kans kregen om wat aan de score te veranderen maar ze slaagden daar helaas niet in. De Haagse punten werden binnengelopen door achtereenvolgens 1e honkman Dion Jamanika, rechts velder  Kevin van Veen en aangewezen slagman Ocalia.

Als startend pitcher begon Twan Naessens die na vijf innings werd afgelost door Obed Hernandez en vervolgens was het Yerson Rosalina die de partij volmaakte. Gezamenlijk gooide de Storks pitchers 151 ballen waarvan er 78 als slagbal genoteerd konden worden.

Zondag

De bezoekers namen in Kijkduin in de 3e inning een 0-2 voorsprong een stand die tot de tweede helft van de 5e inning bleef staan. In deze gelijkmakende slagbeurt kwamen er liefst zes Hagenaars over de thuisplaat waarbij 1e honkman Joran Berkhout goed op dreef was want hij produceerde in deze wedstrijd liefst vier hits en kwam zelf ook eenmaal over de thuisplaat.

In deze slagbeurt waren de honken door de thuisploeg veelvuldig bezet en door uitstekend slagwerk leverde dat dus zoals gezegd liefst zes punten op. In de resterende innings waren de bezoekers niet meer bij machte om nog wat terug te doen zodat er na acht en halve innings een 6 – 2 eindstand op het scorebord te lezen viel.

Voor de thuisploeg begon lefty Angela Nelmerson op de heuvel en hij hield het zeven innings vol waarin hij 115 ballen gooide waarvan er 67 als slagbal genoteerd konden worden. Joel Martis en Jayden Gonesh namen ieder één inning voor hun rekening.

Redactie: Rob Blankenstein Haagse Topsport Honkbal

Foto:  Fred Reuling

Recent Posts

Start typing and press Enter to search