Silicon Storks houdt twee punten over aan drieluik met Twins Oosterhout

 In Storks in de media, Topsport

De honkballers van Silicon Storks zijn in het drieluik tegen Twins Oosterhout niet verder gekomen dan één overwinning.

Donderdag
De donderdagwedstrijd werd afgewerkt op het veld van Quick Amersfoort (red. XLLeaese Park Dorrestein). De ploeg van coach Eugene Henson pakte de eerste seizoenswinst door met 3-8 aan het langste eind te trekken. De Kijkduinbewoners kwamen goed uit de startblokken en namen in de eerste twee innings een 0-2 voorsprong en bouwden dat in de 5e inning uit tot een 1-6 score. De thuisploeg kwam één inning later nog wel terug tot 3-6, maar uiteindelijk voegden de Hagenaars er in de 8e inning nog twee punten aan toe zodat er na negen innings uiteindelijk een 3-8 eindstand op het scorebord stond. Voor de ploeg van coach Eugene Henson begon Twan Naessens op de heuvel die het ruim vier innings volhield. Na Gedryon Basilia maakte Jayden Gonesh het tenslotte in de laatste drie innings perfect af. Op 45 pitches produceerde hij maar liefst 30 strikes waardoor de Brabanders weinig scoringskansen kregen.

Zaterdag
De tweede ontmoeting zaterdag op Kijkduin, die door de regen liefst twee uur later begon, werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-voorzitter Ronald van Wijk. Na negen innings stond er een eindstand van 4-11 op het scorebord. Hiermee namen de Brabanders revanche voor de nederlaag van donderdagavond. Na 5 innings keek de thuisploeg al tegen een 4-1 achterstand aan. In de 8e en 9e inning werden er nog eens zeven punten aan toegevoegd door de bezoekers. In die laatste inning zag coach Eugene Henson van de thuisploeg nog twee spelers van zijn ploeg de thuisplaat passeren en eindigde de wedstrijd dus in een 11-4 nederlaag. Voor de Kijkduinbewoners begon Obed Hernandez op de heuvel en Darryl Jamoena was de vierde Haagse pitcher in de rij die de wedstrijd op de heuvel afsloot.

Zondag
De derde wedstrijd vond plaats in Oosterhout, de thuisbasis van de Twins. De Hagenaars trokken net als zaterdag aan het kortste eind waarbij het vooral aan Haagse kant misging in de 6e inning toen er liefst zes Brabanders over de thuisplaat kwamen. Het enige punt van Storks viel in de 7e inning. Voor de ploeg van coach Eugene Henson begon lefty Angela Nelmerson op de heuvel die het ruim vijf innings volhield. Na een achterstand van 1-0 werd hij afgelost door Gedryon Basilia. Basilia en Yerson Rosalina kregen vervolgens zes punten om de oren en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Fred Reuling

Bron: Haagsetopsport.nl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search