Selectie The Hague Royals

Afgelopen vrijdag vond bij Birds in Zoetermeer de 3e selectietraining van de “The Hague Royals” plaats. Het team dat in de Senior-klasse deelneemt aan het NK Little League, telde tot en met deze training nog 19 spelers van 5 verenigingen uit de Haagse regio: Alphians, Birds, Blue Birds, Catch en Storks.

Tijdens de training werden alle “basic skills en drills” weer beoefend en kregen de catchers speciale aandacht. Ook werd een onderlinge wedstrijd gespeeld waarin spelsituaties werden gecreëerd (1 en 3 bezet) en het spelinzicht werd bekeken. De training werd afgesloten met een test hoe snel de spelers van home naar 1 en van home naar 2 konden lopen.

Bijzonder was dat voor het begin van de training de Teamcaps met het fraaie “Royals”-logo (met kroon!) werden uitgereikt aan alle spelers en coaches. Door het slechte weer was het nieuwe overigens wel gelijk van de caps af, maar dat mocht de pret niet drukken!

Wachten in spanning

Wachten in spanning

Na de training werd aan de spelers verteld wie tot de definitieve selectie behoorden. Eerst werden de 4 spelers die afvielen, persoonlijk geïnformeerd door KNBSB regiocoördinator Niels de Lugt en (tijdelijk) coach Youri Visser. Daarna was er nog een gezamenlijk moment, om goed afscheid te kunnen nemen van de 4 jongens die buiten de selectie zijn gevallen.

De definitieve teamselectie telt 15 spelers: Johan Blaaupot, Matthew Gordon, Buju Karunadasa, Gijs Otto, Mees Otto, Jelle van Rijn (allen Alphians), Erwin Pieters (Birds), Mike Botter (Catch), Jelle Bernard, Noah Boer, Lennard van der Giessen, Ryo Hatashimo, Rutger Leliveld, R-J van der Louw, Mellin Plas (allen Storks).

In de meivakantie gaat het team nog een keer trainen en waarschijnlijk ook nog een oefenwedstrijd spelen tegen een sterke tegenstander. En dan: op naar het NK!

Je kunt het team volgen op Facebook en op Instagram.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search