Roy Blijden (14 december’44 – 23 december’22) overleden op 78-jarige leeftijd

 In Storks in de media

Afgelopen week bereikte ons het trieste bericht dat Elebert “Roy” Blijden op 78-jarige leeftijd als gevolg van kanker is overleden op Aruba.

Met het overlijden van Roy verliest de Nederlandse honk- en softbal wereld een markante en talentvolle honkballer en mens.

Roy speelde jarenlang bij Storks in het centerfield waar hij uitgroeide tot de Nederlandse Willy Mays, volgens velen één van de beste outfielders die Nederland heeft gehad.

In 1969 werd Roy met het Nederlands Honkbal team Europees Kampioen door Italië te verslaan. Teamgenoten waren dat jaar oa Roy Gronovius van de Dungen, Ton de Jager, Fokke Jelsma die ook allemaal bij Storks speelden. Andere bekende Storks uit die periode waren oa Ton Bodaan, Ron Renooy, Harrie Blijden, Rudi Dom en Jim Bell.

Na zijn actieve periode als speler werd Roy de coach van honkbalteam 1 (volgens velen een zeer strenge coach) met mooi uitspraken zoals:

Ik wil 3 swings zien

33 1/3 procent ging juist voorbij

Dit zijn de kersen op de taart, of jij moet niet van kersen houden.

Later ging hij ook het dames softbalteam 1 coachen. Ook bedacht hij het legendarisch MISP-en team  Moving Is Still Possible.

Ook heeft Roy nog bij Kokolishi gespeeld in het kampioensteam en aan het roer gestaan bij Wassenaar honkbal 1 .

Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte en wij herdenken hem als een bijzondere Storker.

René Blok

Recent Posts

Start typing and press Enter to search