Aftermovie Kids Beach Day

 In Vereniging

Op zaterdag 15 september vond de Kids Beach Day 2018 plaats. Kids Beach Day is een initiatief van Stichting Kinderfondsen Nederland. Samen sporten en plezier maken op één van de mooiste plekjes van Nederland, het Scheveningse strand!

De deelnemers van het evenement leven onder de armoedegrens, waardoor een dagje uit vaak niet mogelijk is. Leven onder de armoedegrens in Nederland is meer dan alleen gebrek aan financiële middelen. Om bij te dragen aan de ontwikkeling is het belangrijk om af en toe kind te zijn zonder zorgen. Samen met hun ouders.

Het programma was in drie onderdelen verdeeld. Het evenement werd feestelijk geopend met een kick-off met alle deelnemers in het The Hague Beach Stadium. De 250 deelnemers werkten daarna verschillende sport clinics af, waarbij samenwerken en plezier maken centraal stonden. Na het sporten konden de ouders en kinderen gezamenlijk genieten van een diner.

Storks was natuurlijk van de partij! Uitgerust met genoeg materialen werden er drie beeball velden uitgezet op het strand. De honkbalclinics werden met veel enthousiasme begeleid door Tom Wijnstra en Tycho van Dongen. Twee stagiaires (en oud honkballers) die onder begeleiding van jeugdsportcoördinator Niels de Lugt stage lopen bij Storks.

Storks vindt het belangrijk om als vereniging betrokken te zijn bij de maatschappij en zet zich al jaren in voor allerlei sportmaatschappelijke projecten. De onlangs gegevens clinics in de gevangenis en de inzet voor sporters met een verstandelijke beperking zijn enkele voorbeelden hiervan.

Bekijk hieronder de aftermovie

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search