Jim Wursten naar EK Big League

 In Jeugd, NK Little League

We zijn nog maar nauwelijks bekomen van alle Storks belevenissen op het NK Little League of er is ook al nieuws te melden over het volgende grote toernooi: Het EK Big League dat van 14 tot 19 juli in Breda zal worden gespeeld. Een nationaal selectieteam zal aan dit toernooi deelnemen. Storks speler Jim Wursten maakt deel uit van de definitieve selectie! Georgette Hekker bericht:

Jim Wursten

Jim Wursten (foto: Paco van Leeuwen)

Op 8 juni jl. speelde het BL team hun eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding van het EK tegen een mixed team van de Dragons. In het begin waren de jongens nog wat bedeesd, voor het meerendeel bestonden de Dragons toch uit volwassenen 😉 maar na de 1ste inning kwamen ze ‘los’. Marvin stond vanaf de 2e tm de 6e inning op het 1ste honk en Jim de 6e en 7e inning als catcher. Alle teamleden, op dat moment 16 (1 geblesseerd en 3 afwezig) kwamen aan slag. We hebben veel mooie acties en hits gezien, waaronder een 2honkslag van Marvin waarop Jim de thuisplaat kon bereiken.

De volgende oefenwedstrijd op 15 juni ging helaas niet door. Het blijkt helaas erg moeilijk te zijn om woensdag een beschikbaar veld te kunnen regelen.

Vrijdag 17 juni was de uiterste inleverdatum van de selectie opgaven. Op basis van 1 oefenwedstrijd moesten de coaches de definitieve selectie maken. Gezien de strenge BL regels voor de pitcher (max 90 ballen enz) hebben ze gekozen voor een team met zoveel mogelijk pitchers. Met als gevolg dat Marvin, die een dijk van een wedstrijd had gespeeld, toch niet geselecteerd werd maar als reserve op de lijst staat. Mocht iemand geblesseerd raken of om een andere reden afvallen zal Marvin de vrijgekomen positie innemen. Voor Jim pakt het beter uit, hij zit als catcher in het BL team Nederland.

Volgende oefenwedstrijd is 29 juni om 19:00 bij Alphians

Georgette Hekker

Recent Posts

Start typing and press Enter to search