Aspiranten klaar voor seizoen

 In Jeugd

#SpringTraining was dit jaar aan de korte kant voor de honkbalaspiranten 1 van Storks omdat de eerste twee oefenwedstrijden in het water vielen. Gelukkig konden de mannen op 24 en 30 maart aan de slag. In de driekamp bij TIW Survivors werden de aspiranten van Almere’90 en het U14 team van Amsterdam Diamonds Academy gedecideerd aan de kant gezet, met 15-1 en 16-7, respectievelijk. Steijn en Floris van aspiranten 2 vielen in beide wedstrijden in om de lichtgeblesseerde Tye en Casper af te lossen en scoorden allebei runs voor Storks. In de eerste wedstrijd tegen Almere’90 vlogen de klappen van Djordy en Casper (eerste HR!) over de hekken en tikten Sem, Ruben en Joshua de ballen ver genoeg voor doubles. Fregin was de held op de heuvel: hij hield Almere’90 effectief kansloos met vijf keer drieslag en slechts twee vierwijd. Achter de plaat had Maximus zijn zaakjes prima op orde: hij betrapte met een strakke aangooi naar Sem één van de van de weinige Almere-lopers die überhaupt een poging deed een honk te stelen.

Invalid slider ID or alias.

Foto’s credits Anders Brødsjø

1 Maximus catching; 2 caught stealing by Max-Sem; 3 Fregin first win in 2019; 4 Djordy domineert; 5 Kilian RBI-machine; 6 Casper sliding; 7 celebrating Caspers first homer

Terwijl het zonnetje langzaam tevoorschijn kwam werd ook de tweede game tegen Amsterdam Diamonds U14 Academy een prooi voor Storks. Elf honkslagen in drie innings kregen de Amsterdammers om de oren. Tye sloeg zijn eerste hit, Fregin zijn eerste homerun, Shaquil zag de zijne afgekeurd; Kilian, Djordy en Sem sloegen 2-uit-2, waarbij Kilian vier punten binnenbracht. Deze keer was Djordy de startende werper en losten Shaquil en Hunter hem af. Het veldspel in deze wedstrijd was nog een beetje roestig met wat foutjes hier en daar, waardoor de Diamonds de stand nog een dragelijk aanzien konden geven. Gelukkig eindigde de wedstrijd met een fraai 5-3 dubbelspel. Het aantal gestolen honken in de twee wedstrijden samen was een arrestatiebevel waard: 21.

Afgelopen zaterdagochtend vroeg volgde krachtmeting met Neptunus. Na een aanvankelijk erg rommelig begin stelde Storks in de tweede helft van de wedstrijd orde op zaken, wat resulteerde in een 17-8 overwinning. Deze keer ging Joshua voorop in het slaggeweld met 3-uit-3 (twee doubles – als we niet op het grote veld hadden gespeeld waren ze over het hek geweest) en pitchten Shaquil (win) en Djordy (save – alle 5 nullen met drieslag) de Storks naar de zege.

In de oefenwedstrijden troffen Storks drie tegenstanders tegen wie vorig jaar steeds twee keer werd verloren, meestal met duidelijk cijfers. Hoe anders begon dit jaar! Enerzijds omdat Almere, Amsterdam én Neptunus alle drie aanzienlijk hadden verjongd, maar ook omdat Storks vorig jaar gegroeid is en grotendeels bij elkaar is gebleven. Negen van de twaalf mannen van 2018 zijn er nu weer bij: alleen Brent, Reyo en Lucas zijn er niet meer bij – hun plaatsen zijn ingenomen door Ruben en Tye. Daarmee spelen 11 van de 14 Haagse Little League-kampioenen van 2017 weer samen in één team. Ze hebben zich tot doel gesteld dit jaar de top-3 van Nederland te halen. Ondanks de duidelijke uitslagen werd het ook duidelijk dat er ook nog een heleboel verbetering mogelijk is, dus er wordt fanatiek getraind onder de bezielende leiding van Robin, Ricky, Paco en Joost met zijn mannen van Heren1. Zondag 7 april de eerste echte wedstrijd, uit bij Almere. Als je wilt weten hoe het afloopt – volg ons op facebook @STORKSAH1 of kom zaterdag 13 april kijken op Storks als Hoofddorp Pioniers op bezoek komt.

Ook een bericht en foto’s van je team delen op de Storks site? Mail de webmaster.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search