van Wijk voorzitter Storks

 In Vereniging

Ronald van Wijk is tijdens de ledenvergadering benoemd als nieuwe voorzitter van Storks. Hij neemt het stokje over van Freek Dekker die, samen met bestuurslid Aat Nijs, terug trad. Van Wijk is positief over de sterke organisatie waarin al veel geregeld is. Toch blijft er nog wel wat werk voor hem over. Op de ALV presenteerde een commissie de nieuwe structuur van de vereniging. De bedoeling is om de taken in de verenging beter te verdelen. Lees hier meer over de nieuwe structuur. Van Wijk: “Ik ga inzetten op nog meer vrijwilligers en nog meer professionaliteit. Dus de structuur in de praktijk brengen. Zorgen dat de bereidwilligheid om iets te doen omhoog gaat. Tegelijkertijd wil ik mensen de ruimte geven om met eigen ideeën te komen en die uit te voeren. Met elkaar bouwen we de club op.”

Van Wijk speelde een paar jaar recreatief softbal bij Storks en werd door bestuurslid Ton De Jager, een oud-collega op de Haagse Hogeschool, voor de functie gevraagd. “Dit doe ik, omdat ik van deze club houd. En ik vind reuring leuk. Een type dat op de winkel past, ben ik zeker niet”, aldus Van Wijk, die ook het damessoftbal een nieuwe impuls wil geven.

De komende drie jaar, de duur van de bestuurstermijn, staan Van Wijk, De Jager en penningmeester Carline van Gaalen dus voor genoeg uitdagingen. In ieder geval om alle openstaande vacatures te vullen. We zoeken nog twee nieuwe bestuursleden en een heel aantal managers en uitvoerders.

Ronald van Wijk werd eerder al geïnterviewd door Gerard Kester. Je kunt dat interview hier teruglezen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search