Bianca van Leeuwen / Burton Drenthem SoesmanHonkbalwedstrijdsecretaris (senioren)

Wat houdt de rol van wedstrijdsecretaris honkbal senioren in?

De wedstrijdsecretaris is verantwoordelijk voor het vaststellen van oefenwedstrijden, toernooien, en het competitieprogramma voor de verschillende teams binnen. Voor de senioren van Storks zijn dat in totaal 4 teams: Honkbal 1 , 2, 3  en 4

De vaststelling van (oefen)wedstrijden gebeurt in overleg met de KNBSB, andere verenigingen en coaches/begeleiders van de (jeugd-) teams binnen de eigen vereniging. Daarbij dient bovendien rekening te worden gehouden met de bezetting van de speelvelden. Het wedstrijdsecretariaat is ook het eerste aanspreekpunt voor zowel eigen teams, als die van andere verenigingen, in geval van afgelastingen of verschuivingen van wedstrijden.

Als wedstrijdsecretaris werk je veel met het programma Sportlink waarin de teamopgave en wedstrijdplanningen worden bijgehouden. Sportlink is een online programma dat beschikbaar wordt gesteld via de KNBSB en waarin teamopgaven en wedstrijdschema’s worden bijgehouden.

Naast de planning van wedstrijden is de wedstrijdsecretaris verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van mogelijke “strafzaken” namens de vereniging. Ter illustratie, een Storksteam is door omstandigheden niet komen opdagen bij een competitiewedstrijd en krijgt daarvoor een boete van de KNBSB. De afhandeling van deze kwestie ligt bij het wedstrijdsecretariaat.

Lijkt het je wel iets om op deze functie op je te nemen, mail dan naar info@storks.nl

Start typing and press Enter to search